BRITANSKI MINISTAR NAJAVIO: Planiramo ukidanje karantina za imunizovane stanovnike

Tanjug

09. 07. 2021. u 09:43

BRITANIJA planira da ukine karantin potpuno vakcinisanim osobama koje dolaze iz drugih zemalja u narednim nedeljama, potvrdio je ministar saobraćaja Grant Šaps, najavljujući promenu pravila za britanske stanovnike koji su primili dve doze.

БРИТАНСКИ МИНИСТАР НАЈАВИО: Планирамо укидање карантина за имунизоване становнике

Foto: AP

- Želimo da to omogućimo ljudima i aktivno radimo na tome. U sledećih nekoliko nedelja moći ćemo da kažemo nešto više i o drugim mestima u svetu za koje bi to moglo da važi -  rekao je Šaps za Skaj Njuz.

On je tokom jučerašnjeg dana najavio da potpuno vakcinisani stanovnici Britanije koji u zemlju stižu iz područja srednje jakog rizika više neće morati da idu u samoizolaciju po dolasku.

Šaps je saopštio i da će se proces priznavanja vakcinalnog statusa usmeriti na zemlje koje primenjuju vakcine koje je odobrila SZO i rekao da je taj proces složen jer svaka zemlja ima različite sisteme sertifikacije.

- Sa EU je lakše jer imaju svoj vlastiti digitalni sertifikat, komplikovanije je sa drugima zemalja, SAD na primer, oni nemaju digitalizovan sistem - naglasio je Šaps u odvojenom intervjuu za BBC, prenosi Rojters.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024