NA KUBI SE OTVARA PRVI HOTEL ZA GEJ POPULACIJU: U istorijskom jezgru Havane uskoro smeštaj za LGBT

Novosti online

29. 06. 2021. u 17:06

PRVI LGBT državni hotel biće otvoren uskoro u Havani, objavila je kubanska vojna turistička grupacija Gaviota, koja će hotel voditi u saradnji sa španskim lancem Axel Hotels.

НА КУБИ СЕ ОТВАРА ПРВИ ХОТЕЛ ЗА ГЕЈ ПОПУЛАЦИЈУ: У историјском језгру Хаване ускоро смештај за ЛГБТ

Foto P. Mitić

       Hotel Telegrafo Axel Havana, koji je sada u završnoj fazi obnove je postojao i ranije, ali nije imao specifičnu klijentelu. Smešten je u istorijskom jezgru glavnog grada, vrlo blizu Kapitola.

Nakon radova koji su pri završetku, turistima koji posećuju Kubu biće na raspolaganju 63 sobe i razne usluge. Axel Hotels želi da se pozicionira kao prva svetska referentna grupa koja cilja na pripadnike gej populacije, sa nizom kvalitetnih proizvoda i usluga.

Sredinom maja obično je vreme kada LGBT zajednica na Kubi izlazi na ulice zalažući se za svoja prava. Ta manifestacija je već treću godinu zaredom otkazana, 2019. službeno zbog "napetosti u međunarodnom kontekstu", a 2020. i 2021. zbog pandemije koronavirusa.

Predlog izmena Ustava zemlje otvorio je vrata homoseksualnim brakovima, ali to je povučeno u konačnoj verziji odobrenoj 2019, nakon protivljenja crkve koja je vodila kampanju protiv tog predloga.

Novi porodični zakon bi trebalo da uključi i istopolne brakove i da se uskoro nađe na referendumu. Ako se odobri, biće to pravi preokret na ostrvu gde šezdeseth i sedamdesetih godina seksualne manjine bile stigmatizovane, a homoseksualci maltretirani, pa čak i zatvarani u kampove za "prevaspitavanje".     

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati