IZRAELCI SRUŠILI PALESTINSKU PRODAVNICU: Počelo uništenje objekata u istočnom Jerusalimu (VIDEO)

Tanjug

29. 06. 2021. u 16:29 >> 16:37

IZRAEL je danas porušio palestinsku prodavnicu u istočnom jerusalimskom naselju Silvanon, što je izazvalo prepirke između policije i demonstranata koji su optužili vlasti za diskriminatorsko davanje građevinskih dozvola u Jerusalimu.

ИЗРАЕЛЦИ СРУШИЛИ ПАЛЕСТИНСКУ ПРОДАВНИЦУ: Почело уништење објеката у источном Јерусалиму (ВИДЕО)

Foto: Jutjub/Printskrin/ Al Jazeera English

Buldožer u pratnji izraelske policije srušio je mesarsku radnju Harbija Radžabija u susedstvu, koje gleda na džamiju Al Aksu, treće najsvetije svetilište u islamu i najosetljivije mesto u izraelsko-palestinskom sukobu, preneo je Rojters.

Radnja je jedno od najmanje osam objekata koji su predviđeni za rušenje.

Palestinci traže istočni Jerusalim, koji je Izrael zauzeo u ratu 1967. godine, za deo buduće države.

Izrael ceo Jerusalim smatra glavnim gradom, što ne priznaje međunarodna zajednica i podstiče jevrejsko naseljavanje pretežno palestinskih područja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (1)

PROROČANSTVO SE ISPUNILO: Neka se Zapad spremi! On je novi ruski ministar sporta - želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar