NETANIJAHUOVE PRISTALICE VREĐALE BENETA: Incident tokom sednice Kneseta

Tanjug

13. 06. 2021. u 22:06

PRISTALICE odlazećeg izraelskog premijera Benjamina Netanijahua vređale su večeras novog premijera Naftalija Beneta tokom sednice parlamenta na kojoj je izabrana njegova vlada, javlja Rojters.

НЕТАНИЈАХУОВЕ ПРИСТАЛИЦЕ ВРЕЂАЛЕ БЕНЕТА: Инцидент током седнице Кнесета

Foto: EPA

Britanska agencija navodi da su Natanijahuove pristalice iz redova ortdodoksnih ultradesničara na bučnoj sednici dobacivale Benetu ''sramota'' i ''lažovu''.

Benet je u govoru pred Knesetom, tokom kojeg su ga Netanijahuove pristalice neprekidno prekidale pomenutim uvredama, zahvalio bivšem premijeru na svemu što je učinio za državu Izrael.

Rojters, međutim, dodaje da je Benet (49) dok je služio Netanijahuu (71) kao šef kabineta i pogotovo kasnije kao ministar odbrane, imao zategnute odnose sa odlazećim izraelskim premijerom.

Izraelski parlament izabrao je večeras novu koalicionu vladu te zemlje, čime je okončana 12 godina duga vladavina Benjamina Netanijahua.

Desničar Benet biće, kako je ranije izvestio AP, na čelu raznolike i krhke koalicije koja se sastoji od osam partija, među kojima postoje duboke ideološke razlike.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)