"NAPADNUTI SMO U 19.44!" Amerika potvrdila - Raketirali su nam vojnu bazu (VIDEO)

Novosti online

28. 06. 2021. u 22:41

U SIRIJSKOJ provinciji Dejr el Zor u blizini naftnog polja „Omar“ raketirana je američka vojna baza, javila je sirijska državna televizija „Surija“.

НАПАДНУТИ СМО У 19.44! Америка потврдила - Ракетирали су нам војну базу (ВИДЕО)

Foto: Printskrin

Američka koalicija kasnije je potvrdila napad na svoje snage u Siriji.

- Prema prvim podacima, oko 19.44 po lokalnom vremenu američke snage u Siriji napadnute su nizom raketa. Prema preliminarnim procenama, nema žrtava ili štete. Daćemo detalje kada budemo imali više informacija - napisao je predstavnik američke koalicije Vejn Maroto na svom Tviteru.

Ilegalna američka vojna baza u blizini naftnog polja ‘Omar’ na istoku provincije Dejr el Zor podvrgnuta je raketnom napadu.

​Ranije u ponedeljak Pentagon je saopštio da su Sjedinjene Američke Države izvele vazdušne napade na objekte proiranskih ustaničkih grupa u pograničnoj oblasti Iraka i Sirije. Napadi su izvršeni kako bi se odstranile pretnje i kao odgovor na seriju napada usmerenih na „interese Sjedinjenih Američkih Država“ u Iraku. Pentagon je naglasio da su napadi izvedeni na skladišta oružja i operativne objekte koje koristi nekoliko grupa, uključujući i Kataib Hezbolah i Kataib Said el Šuhada.

Sa svoje strane, sirijsko Ministarstvo spoljnih poslova osudilo je ove napade, navodeći da takva dejstva predstavljaju kršenje suvereniteta Sirije i Iraka i pozvalo Vašington da odmah odustane od zadiranja u teritorijalni integritet zemlje.

(rs.sputniknews.com)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)