ČITAKU ODBILA FOTELJU: Tači mi je tražio da ga zamenim na njegovoj funkciji

Tanjug

25. 06. 2021. u 10:19

BIVŠA predstavnica Prištine u SAD Vljora Čitaku izjavila je da joj je bivši predsednik privremenih institucija Hašim Tači tražio da ga zameni na toj funkciji, nakon što je podneo ostavku kada je potvrđena optužnica protiv njega pred Specijalnim sudom za ratne zločine biše OVK u Hagu.

ЧИТАКУ ОДБИЛА ФОТЕЉУ: Тачи ми је тражио да га заменим на његовој функцији

Vljora Čitaku / Foto Printskrin Youtube

 - O tome smo pričali pre godinu dana. Malo je nekorektno sa moje strane što pričam o tome - rekla je Čitakuova na TV Kljan Kosova i dodala da je odbila tu ponudu, jer joj je izgledalo nemoralno da je u tom trenutku prihvati, prenosi Ekonomija online.

 - To pitanje je pokrenuto i moj odgovor je bio ne, jer sam političku i institucionalnu karijeru izgradila radom i činilo mi se izuzetno teško, posebno zbog mog odnosa s predsednikom Tačijem, da sednem u tu fotelju dok se čeka objavljivanje optužnice i kada je postalo jasno da će optužnica biti potvrđena. To mi se činilo nemoralnim - rekla je Vljora Čitaku.

Govoreći o Specijalnom sudu, ona je kazala da se tamo sudi tzv.OVK a ne pojedincima, kao i da su pritvoreni Tači, Veselji, Seljimi i Krasnići jer su lideri te paravojne formacije.

Čitakuova je dodala da se neće na konvenciji Demokratske partije Kosova (DPK) 3. jula kandidovati za predsednicu stranke.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)