GRČKA SRUŠILA SNOVE LAŽNE DRŽAVE: Apsolutno podržavamo stav Srbije!

Tanjug

26. 05. 2021. u 18:09

PREDSEDNIK Građanske stranke Grka Srbije Vasilios Provelegios negirao je danas navode da Grčka ima u planu da prizna nezavisnost takozvanog Kosova.

ГРЧКА СРУШИЛА СНОВЕ ЛАЖНЕ ДРЖАВЕ: Апсолутно подржавамо став Србије!

FOTO: Depositphotos

On je tako reagovao na izjavu Artana Behramija, savetnika bivšeg predsednika privremenih institucija u Prištini Hašima Tačija, koji je rekao da ima informacije da je dogovoreno da se postigne privremeni sporazum Beograda i Prištine, po kome bi sever Pokrajine dobio autonomiju i SPC prava u zamenu za priznanje od strane Grčke.

Provelegios u saopštenju ističe da Grčka apsolutno podržava stav Srbije u pregovorima koje vodi sa Prištinom, što, kaže, konstantno ponavljaju grčki zvaničnici u svim javnim i privatnim susretima sa predstavnicima Srbije.

- Dečijim naivnim insinuacijama u proces se uvlači i Republika Grčka i razvlači se po medijima, kao neko ko bi mogao da prizna nezavisnost bespravno otcepljene Autonomne pokrajine Kosova i Metohije i tako se ne samo narušava ugled jedne zemlje, već i dovodi u neprijatnu situaciju cela zajednica Grka u Srbiji - rekao je on.

Prema njegovim rečima, u ovom trenutku najozbiljnija tema i primarni cilj Grčke jeste da se isprati da turistička sezona prođe najpovoljnije moguće po srpske turiste, koji su odlučili da svoj godišnji odmor provedu u Grčkoj i da im sa tim u vezi im "budemo na usluzi".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu