IZ SEVERNE KOREJE PORUČUJU: Ne razmatra se mogućnost bilo kakvog kontakta sa SAD

Tanjug

23. 06. 2021. u 17:24

SEVERNA Koreja ne razmatra mogućnost kontakta sa Sjedinjemim Američkim Državama, saopštio je danas ministar spoljnih psolova te zemlje Ri Son Gvon, dan nakon što je Kim Jo-džong, sestra sevrnokorejskog vođe Kim Džong-una, poslala sličnu poruku.

ИЗ СЕВЕРНЕ КОРЕЈЕ ПОРУЧУЈУ: Не разматра се могућност било каквог контакта са САД

Foto AP

- Severna Koreja ne razmatra ni mogućnost bilo kakvog kontakta sa SAD, a kamo li da do njega dođe. To nas ne bi dovelo nikuda, već bismo samo izgubili dragoceno vreme - rekao je Ri u saopštenju koje je prenela državna agencija KCNA.

Kim Jo-džong je juče poručila da se čini da "način na koji Vašington tumači signale iz Pjongjanga, može Amerikancima da donese veliko razočaranje".

Ona je time odgovorila američkom savetniku za nacionalnu bezbednost Džejku Salivenu, koji je u nedelju rekao da je nedavni govor Kim Džong-una u kome je on pozvao na pripreme za konfrontaciju, ali i na diplomatiju sa SAD predstavlja "zanimljiv signal“ iz Pjongjanga.

Ove izjave dolaze u trenutku posete Seulu nedavno imenovanog američkog specijalnog predstavnika za Severnu Koreju, Sung Kima, koji je ranije rekao da je spreman da se sastane sa predstavnicima Severne Koreje bilo gde i bilo kada, bez uslovljavanja, kao i da se raduje pozitivnom odgovoru za koji veruje da će brzo uslediti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)