NOVO SAOPŠTENJE KREMLJA: Amerika će nastaviti sa politikom obuzdavanja Rusije i nakon samita!

Tanjug

21. 06. 2021. u 15:34

ZVANIČNI Kremlj saopštio je danas da ne očekuje da će Sjedinjene Američke Države prestati da pokušavaju da "obuzdaju" Rusiju nakon samita između lidera dve zemlje, kao i da je važno da dve sile budu pragmatične usred razgovora o novim američkim sankcijama.

НОВО САОПШТЕЊЕ КРЕМЉА: Америка ће наставити са политиком обуздавања Русије и након самита!

FOTO: Depositphotos

- Reči predsednika o konstruktivnom raspoloženju tokom samita ne sugerišu da smo se udaljili od trezvenih procena naših bilateralnih odnosa sa SAD - izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov, a prenosi Rojters.

- Pragmatizam i trezvenost su najvažniji u ovim odnosima. I jedno i drugo sugeriše da konstruktivni, pozitivni rezultati samita, apsolutno ne ukazuju na to da će Sjedinjene Države napustiti svoju politiku obuzdavanja Rusije - rekao je on.

Američki savetnik za nacionalnu bezbednost DŽejk Salivan rekao je u nedelju za Si-En-En da SAD pripremaju dodatne sankcije u vezi sa trovanjem Alekseja Navaljnog, kritičara Kremlja.

Ruski predsednik Vladimir Putin i američki predsednik DŽo Bajden sastali su se prošle nedelje na samitu u Ženevi, koji su obojica ocenili kao pragmatičan, a ne prijateljski.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)