NADA U PROSPERITET NACIJE: U Iranu čestitke Raisiju na pobedi i pre objave rezultata

Tanjug

19. 06. 2021. u 08:39

IRANSKI predsednički kandidat Abdolnaser Hemati čestitao je svom suparniku Ebrahimu Raisiju na pobedi na jučerašnjim izborima, u trenutku dok se prebrojavanje glasova nastavlja.

НАДА У ПРОСПЕРИТЕТ НАЦИЈЕ: У Ирану честитке Раисију на победи и пре објаве резултата

Foto: AP Photo/Ebrahim Noroozi

 - Nadam se da će vaša vlada pod vođstvom vrhovnog vođe ajatolaha Ali Hamneija doneti olakšanje i prosperitet našoj naciji - rekao je Abdolnaser Hemati, bivši guverner centralne banke i jedan od tri protivkandidata Raisija, prenosi Rojteres pozivajući se na izveštaj državnih medija.

U televizijskom obraćanju i dosadašnji predsednik Irana Hasan Rohani, koji nije imao pravo da se kandiduje za novi mandat, pošto je dva puta zaredom bio na toj funkciji, čestitao je narodu na izabranom predsedniku, ali ga nije imenovao.

 - Budući da još nije zvanično objavljeno, odložiću zvanične čestitke. Ali jasno je ko je dobio glasove - poručio je Rohani.

Milioni Iranaca glasali su u petak na predsedničkim izborima na kojima je Raisi, šef iranskog sudstva, uz otvorenu podršku vrhovnog vođe ajatolaha Ali Hamneija i konzervativnih krugova, važio za najvećeg favorita.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)