BELA KUĆA PRED ISTORIJSKI SASTANAK: Bajden se 50 godina pripremao za susret sa Putinom

Novosti online

14. 06. 2021. u 08:14

PREDSEDNIK SAD Džozef Bajden tačno zna šta da očekuje od svog ruskog kolege Vladimira Putina na predstojećem susretu, iza njega je 50 godina pripreme za taj trenutak, izjavila je portparolka Bele kuće Džen Psaki.

БЕЛА КУЋА ПРЕД ИСТОРИЈСКИ САСТАНАК: Бајден се 50 година припремао за сусрет са Путином

Foto EPA

- Tačno zna šta da očekuje. Prema njegovom mišljenju, ovaj susret nema nikakve veze sa poverenjem i prijateljstvom, već kako bi se pronašle dodirne tačke kada je reč o saradnji. Poenta je biti direktan i precizan u svim tim sferama koje nam izazivaju zabrinutost - rekla je ona na brifingu pred put za Brisel.

Svoju izjavu je Psakijeva objasnila i time što je Bajden još ranije sarađivao sa Putinom i ima višegodišnje iskustvo u vođenju diplomatskih razgovora.

Mediji prenose i da je portparolka Bele kuće tim rečima, naime, odgovorila na komentar prve dame SAD Džil Bajden o tome da je „njen muž i te kako spreman za susret sa Putinom“.

Podsetimo, Bajden je danas otputovao u Brisel gde se održava samit NATO-a, a 16. juna će doputovati u Ženevu gde će održati sastanak sa svojim ruskim kolegom Vladimirom Putinom.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni