MAKRON NAKON ŠAMARA: Neću ustuknuti pred nasiljem, nastaviću da idem svuda

Tanjug

09. 06. 2021. u 21:09

FRANCUSKI predsednik Emanuel Makron je poručio danas da je nasilje nespojivo sa demokratijom i da će bez obzira na jučerašnji incident i dalje neposredno komunicirati sa građanima u javnosti.

МАКРОН НАКОН ШАМАРА: Нећу устукнути пред насиљем, наставићу да идем свуда

Foto: Printscreen

Nakon što ga je juče prilikom posete jugoistočnom delu Francuske jedan građanin ošamario, Makron je izjavio kako razume nezadovljstvo građana, ali da je nasilje potpuno neprihvatljivo u demokratskoj državi.

- Razumem bes građana. Prihvatam činjenicu da postoji ljutnja koju građani moraju legitimno da izraze. Redovno sam u kontaktu s ljudima koji izražavaju bes i uznemirenost zbog određenih odluka, a uvek sam tu da to čujem i ponekad mogu da dam odgovore na pitanja, ali nekada i ne. Međutim, nasilje je potpuno neprihvatljivo, naročito u demokratiji - poručio je francuski predsednik, prenosi Gardijan.

On je dodao kako će uprkos incidentu i dalje rado razgovarati s građanima u javnosti.

- Nastaviću da idem svuda. Ne smemo ustuknuti pred nasiljem, a posebno nasiljem nad javnim službenicima. Ne treba da gubimo previše vremena na ovo - rekao je Makron.

Francuski predsednik, koji se nalazi na turneji kako bi osetio „puls zemlje nakon pandemije", ošamaren je tokom šetnje u južnoj Francuskoj dok je pozdravljao građane.

Policija je nakon incidenta privela 28-godišnjeg Demijena Tarela koji je ošamario Makrona, a koji prema istražiteljima nije bio poznat policiji pre ovoga. Tom je prilikom uhapšen i njegov prijatelj koji je snimio ceo incident.

Optužba za napad na javnog zvaničnika u Francuskoj predviđa maksimalnu kaznu zatvora od tri godine i novčanu kaznu od 45.000 evra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)