RUSIJA OSTVARILA CILJEVE: Putin dobio hitno obaveštenje - prodato oružje u vrednosti 15 milijardi dolara!

Novosti online

07. 06. 2021. u 15:19

RUSIJA je 2020. godine prodala oružje u vrednosti većoj od 15 milijardi dolara, portfelj porudžbina ostao je na nivou od 50 milijardi dolara, izjavio je direktor Federalne službe za vojno-tehničku saradnju (FSVTS) Dmitrij Šugajev tokom sastanka sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

РУСИЈА ОСТВАРИЛА ЦИЉЕВЕ: Путин добио хитно обавештење - продато оружје у вредности 15 милијарди долара!

Foto: EPA

- Sve nam se odvija po planu – onom planu koji smo zacrtali prošle godine. Što je najvažnije, ispunili smo ciljeve iz prošle godine. Imamo obim veći od 15 milijardi  dolara – 102 odsto zacrtanih ciljeva. I portfelj porudžbina je očuvan na nivou od preko 50 milijardi dolara, što je veoma važno. To je jedan od glavnih pokazatelja koji našim preduzećima i čitavom sistemu vojno-tehničke saradnje ulivaju sigurnost u budućnost - rekao je on.

Prema rečima Šugajeva, Moskva je prošle godine isporučila vojnu tehniku u 51 državu i održava kontakte sa više od sto zemalja. 

Dodao je da Rusija danas samouvereno napreduje po pitanju trgovine oružjem. Veliki deo isporuka čini vazduhoplovna tehnika i tehnika protivvazduhoplovne odbrane, ali ni isporuke kopnene i pomorske tehnike nisu zanemarljive, precizirao je šef Federalne službe.

Uprkos spoljnom pritisku, Moskva je ispunila obaveze prema ugovorima vrednim više milijardi, dodao je on.

- Bez obzira na tešku situaciju, naši konkurenti svejedno nastavljaju da pojačavaju uticaj prvenstveno na naše partnere. U tom smislu se suočavamo sa pritiskom bez presedana i svedoci smo činjenice da se na naše partnere vrši veoma ozbiljan presing - naglasio je Šugajev.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

PROROČANSTVO SE ISPUNILO: Neka se Zapad spremi! On je novi ruski ministar sporta - želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar