RUSIJA I BELORUSIJA NEĆE SEDETI SKRŠTENIH RUKU: Zapad vodi hibridni rat protiv Moskve i Minska

Novosti onlajn

03. 06. 2021. u 16:43

RUSIJA i Belorusija neće sedeti skrštenih ruku na akcije Zapada koji koristi elemente hibridnog rata protiv suvereniteta obeju država, izjavio je direktor ruske Spoljnoobaveštajne službe (SVR) Sergej Nariškin.

РУСИЈА И БЕЛОРУСИЈА НЕЋЕ СЕДЕТИ СКРШТЕНИХ РУКУ: Запад води хибридни рат против Москве и Минска

Foto: Pixabay

- U pitanju su, naravno, svi elementi hibridnog rata, agresivne akcije. Termin 'neprijateljski koraci' je suviše mek - ocenio je on.

Prema njegovim rečima, građani Ruske Federacije doživljavaju te akcije krajnje negativno.

- Među našim stanovništvom raste neprihvatljivost takve politike zapadnih zemalja. Mislim da se slične pojave javljaju i u beloruskom društvu - rekao je on.

Nariškin je razgovarao u Vitebsku sa predsednikom Komiteta državne bezbednosti Belorusije Ivanom Terteljom o saradnji Moskve i Minska u uslovima agresivne politike Sjedinjenih Američkih Država i zapadnih zemalja.

- Šefovi obaveštajnih službi razgovarali su o rezultatima i perspektivama saradnje u sferi osiguravanja nacionalnih interesa Rusije i Belorusije u uslovima agresivne politike SAD i zapadnih zemalja protiv Rusije i Belorusije - navodi se u saopštenju pres-službe SVR.

Kako se dodaje, Nariškin i Tertelj su tokom sastanka istakli da je važna konsolidacija napora usmerenih na jačanje potencijala Moskve i Minska u suprotstavljanju globalnim izazovima i novim pretnjama po bezbednost Savezne Države Rusije i Belorusije.

Ističe se da Zapad vodi destruktivnu aktivnost, usmerenu na „destabilizaciju političke i socijalno-ekonomske situacije na prostoru Savezne države“.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!