"SPASILI STE DOSTOJANSTVO SIRIJE!" Asad se oglasio posle ubedljive pobede

Novosti online

28. 05. 2021. u 21:01

PREDSEDNIK Sirije Bašar el Asad, kojeg lideri zapadnih zemalja već desetak godina pozivaju da podnese ostavku negirajući njegov legitimitet, nakon ponovnog izbora je izjavio da su Sirijci svojim izborom poslali poruku svojim neprijateljima i srušili njihove nade.

СПАСИЛИ СТЕ ДОСТОЈАНСТВО СИРИЈЕ! Асад се огласио после убедљиве победе

Foto: Depositphotos/Printscreen

- Spasili ste dostojanstvo Sirije. Ono što se dogodilo je revolucija u pravom smislu te reči. Revolucija glasa, pisma. Dela i oružja - rekao je Asad obraćajući se naciji na sirijskoj državnoj televiziji nakon pobede na izborima.

Sirijski lider je primetio da je masovno učešće građana na izborima i proslavama srušilo nade neprijatelja Sirije.

Asad je istakao da je ponovni izbor koji je učinio sirijski narod za njega velika čast, jer je i on sam deo tog naroda.

„Zahvalan sam svima koji su učestvovali u tome ovde i u inostranstvu. Onima koje nisu zaustavila rastojanja i prepreke da učestvuju na izborima. Onima koji to nisu učinili zbog pritiska ili neodgovornosti izjavljujemo da se njihov glas čuo... ne preko glasačkih listića već preko njihovog stava. Poruka neprijateljima je poslata i nacionalni zadatak je završen“, dodao je Asad.

Na predsedničkim izborima održanim 26. maja Asad je pobedio sa 95,1 odsto glasova. Prema saopštenju Narodnog saveta, ukupno je u Siriji i inostranstvu glasalo više od 14 miliona glasača. Ovo je četvrta Asadova pobeda od 2000. godine.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)