NAČELNIK BOROVA REAGOVAO: Šokirani smo reakcijama nadležnih, tražimo hitno uklanjanje murala u centru!

Novosti online

04. 05. 2021. u 18:06

PRETHODNIH dana Borovo je bilo u centru pažnje u regionu zbog ustaške povorke koja je uzvikivala pozive na ubijanje Srba. Pored ovog događaja koji su svi osudili pažnju javnosti privlači i novi mural u čast 12 hrvatskih policajaca koji su stradali na početku sukoba u Borovu selu. Ovaj mural je osvanuo preko noći na prodavnici u centru mesta. Načelnik Borova iz redova SDSS-a Zoran Baćanović je žestoko reagirao i nije krio gorčinu i nemir zbog murala.

НАЧЕЛНИК БОРОВА РЕАГОВАО: Шокирани смо реакцијама надлежних, тражимо хитно уклањање мурала у центру!

Zoran Baćanović

- Lanac "Velepromet" je dao saglasnost za crtanje murala, ne razumijem ovakav postupak. Mi nemamo ništa protiv spomen-obilježja koje je poginulim policajcima postavljeno u centru Borova. Mi tamo nikad nismo prisutni niti ćemo ikad biti, naravno. Ali, oni koji žele doći, slobodno mogu tamo polagati vijence, raditi što god žele, to je njihova stvar. Ovo je, međutim, dolijevanje ulja na vatru, prst u oko našim mještanima. Viđet ćemo kako naš dio prostora ograditi od toga. Napisat ću dopis direktoru Veleprometa, koji posluje niz godina u Borovu. Svi naši mještani, pa i Općina, kupovali su u toj trgovini. Kako sada Velepromet može očekivati da mi sutra imamo neku poslovnu suradnju. To, naravno, ne može očekivati - rekao je Baćanović.

Direktor Zvonimir Ivanišević poručuje kako je zatečen takvom reakcijom, ali da je spreman i prekrečiti mural ako će baš toliko smetati. Ivanišević kaže kako je odobrio mural pod uvjetom da ne bude nikakvog provokativnog sadržaja. Direktor Veleprometa već razmišlja o posljedicama i poslovnoj šteti koju trpi njegovo poduzeće, pa je i sklon tome da ukloni mural.

- Moguće je da ćemo imati poslovnu štetu zbog reakcije srpske strane. Da sam znao da će se to ovako razvijati, možda i ne bih odobrio mural. Možda ćemo ga, ako će nekome baš tako smeta, prekrečiti i gotovo - zaključuje Ivanišević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ODRŽIVI TRANSPORT:  Ključni faktor zaštite životne sredine i zdravlja