NOVA UBLAŽAVANJA RESTRIKTIVNIH MERA: U Sloveniji dozvoljen rad ugostiteljskih obejkata, samo u posebnim regionima

Tanjug

03. 05. 2021. u 08:13

U SLOVENIJI se nastavlja ublažavanje restriktivnih, antiepidemijskih mera i od danas je dozvoljen rad nekih obrazovnih i konsultantskih ustanova, ugostiteljskih i turističkih objekata, ali samo u tzv. žutim regionima - Pomurskom, Koruškom, centralnoj Sloveniji, Obalno-Kraškom regionu i u Goriškom.

НОВА УБЛАЖАВАЊА РЕСТРИКТИВНИХ МЕРА: У Словенији дозвољен рад угоститељских обејката, само у посебним регионима

Foto Tanjug/ AP

Od danas su dozvoljene i posete ne-medicinskim i terapeutskim službama, uz dokaz o negativnom testu na korona virusa, prenosi agencija STA.

Noćni klubovi, barovi i diskoteke i dalje su zatvoreni, ali u žutim regionima je dozvoljen odlazak u prodavnice i u poslovne zgrade uz poštovanje propisane fizičke distance, jedna osoba na 20 kvadratnih metara.

U narandžastim regionima - Podravskom, Savinjskom, Zasavskom, Posavskom, Jugoistočnoj Sloveniji, Gorenjskom regionu i Primorsko-Notranjskom dozvoljene su posete prodavnicama, ali uz strože mere fizičkog distanciranja - jedan klijent na 30 kvadratnih metara.

Kada je reč o pijacama, posete su dozvoljene uz ograničenje - jedna osoba na 10 kvadratnih metara, a barovima i restoranima je dozvoljeno da poslužuju u svojim baštama, uz poštovanje propisane razdaljine između stolova i uz ograničen broj gostiju.


Najavljeno je i otvaranje muzičkih škola, a ove najnovije mere biće na snazi do 9. maja, kada će vlada ponovo odlučivati o restrikcijama na osnovu aktuelne epidemiološke situacije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)