NEMA MIRA NI NA VASKRS: Oglasile se srpske institucije povodom poziva na ubistvo Srba u Borovu

Novosti online

02. 05. 2021. u 13:10

POVODOM današnjih događaja u opštini Borovo gde je grupa ljudi u pratnji policije uzvikivala parole: "Ubij, ubij, Srbina" oglasile su sledeće institucije: SDSS, ZVO, VSNM VSŽ .

НЕМА МИРА НИ НА ВАСКРС: Огласиле се српске институције поводом позива на убиство Срба у Борову

Foto: Printskrin

Saopštenje prenosimo u celosti:

Osuđujemo skandalozno i sramno ponašanje pojedinaca i organizatora koji su svojim uzvicima pozivali na ubistva i širenje mržnje prema srpskoj zajednici. Još sramnije i skandaloznije je što se taj gnusni čin događa u pratnji policije.

Širenje poruka mržnje i poticanje na nasilje spada u kategoriju krivičnog  dela. Na ovom primeru se vidi da zakoni postoje samo na papiru i da se primenjuju selektivno . Organi reda i mira treba da štite građane i zakon, a njihovo nečinjenje i ćutanje znači odobravanje ovakvih postupaka. 

Mi u SDSS, ZVO i VSNM VSŽ   zalažemo se  za normalizaciju odnosa većinskog naroda i srpske zajednice u RH  vec vise od 20 god . Od mirne reintegracije  do danas .Trudimo se da ne činimo ništa sto ce uticati na pogoršanje odnosa i sto ce nas vratiti korak unazad. Isto očekujemo ne samo od političkih aktera nego i od svih relevantnih faktora u društvu.

Potpisnici:

Dragana Jeckov SDSS
Srđan Jeremić ZVO
Svetislav Mikerević VSNM VSŽ

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati