RAZBIJENA NARKO-BANDA U SEVERNOJ MAKEDONIJI: Uhapšeno 9 osoba i jedan policajac, zaplenjeno oružje, municija, vozila

Tanjug

28. 04. 2021. u 18:01

POLICIJA u Severnoj Makedoniji razbila je veliki kriminalni lanac krijumčara droge, oružja i municije i uhapsila devet osoba, među kojima je i jedan policajac, saopštile su danas vlasti te zemlje.

РАЗБИЈЕНА НАРКО-БАНДА У СЕВЕРНОЈ МАКЕДОНИЈИ: Ухапшено 9 особа и један полицајац, заплењено оружје, муниција, возила

Ilustracija / Foto Depositphotos

Tokom operacije, koja je izvedena nakon višemesečnih priprema, policija je zaplenila dokaze, uključujući okvire municije za automatske puške, metke različitih kalibara, sedam vozila i nekoliko mobilnih telefona, prenosi AP.

Policija je osumnjičene lidere bandi identifikovala po inicijalima kao H.B (54) i A.M (44), navodeći da su oni vodili organizovanu kriminanu grupu, koja je dugo delovala u Severnoj Makedoniji.

Portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Severne Makedonije, Toni Angelovski, rekao je da je do hapšenja došlo nakon što su izvedene racije u desetak domova i na drugim lokacijama u selu Aračinovo, u blizini Skoplja, kao i u gradu Sveti Nikola.

-Tokom višemesečne istrage, dokumentovano je više od 20 slučajeva trgovine drogom, oružjem i municijom i obezbeđeno je dovoljno dokaza koji potvrđuju njihovu umešanost- naveo je Angelovski.

On je dodao da je grupa povezana sa sličnom bandom, čijih je 12 članova uhapšeno u novembru prošle godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024