UBLAŽAVAJU MERE: U Sarajevu od ponedeljka rade bašte kafića, teretane...

srna

10. 04. 2021. u 00:37

VLADA Kantona Sarajevo donijela je danas, na osnovu preporuka Kriznog štaba kantonalnog Ministarstva zdravstva, odluke kojima je delimično ublažila prethodne higijensko-epidemiološke mere i kojima je od ponedeljka, 12. aprila, dozvoljen rad ugostiteljskim objektima.

УБЛАЖАВАЈУ МЕРЕ: У Сарајеву од понедељка раде баште кафића, теретане...

Foto Novosti

Ugostiteljskim subjektima dozvoljava se vršenje usluge dostave hrane i pića, šalterska prodaja hrane i pića te posluživanje hrane i pića u spoljnom delu ugostiteljskog objekta, odnosno u prostoru za usluživanje na otvorenom (bašta, terasa i vrt) uz uslov da je prostor otvoren sa najmanje tri strane, bez obzira da li je navedeni prostor natkriven, uz vidljivo obežavanje stolova za sedenje, prisustvo maksimalno četiri lica za jednim stolom i uz poštovanje higijensko-epidemioloških mera, saopšteno je iz Vlade Kantona Sarajevo nakon vanredne sednice.

Dozvoljen je rad fitnes centara i teretana isključivo za individualne treninge računajući da je za svako lice potrebno sedam metara kvadratnih, a ne više od 20 lica.

Dozvoljava se i rad velnes i spa centara računajući da je za svako lice, takođe, potrebno sedam metara kvadratnih, a ne više od 20 lica.

Zabranjen je rad javnih bazena, uz izuzetak održavanja trenažnih procesa u bazenima koji su predviđeni za plivače i paraplivače, reprezentativce i profesionalne vaterpolo ekipe uz poštovanje higijensko-epidemioloških mera.

Vaspitno-obrazovni proces odvijaće se prema do sada važećem modelu – onlajn, a rad produženog boravka je dozvoljen.

Vlada je odobrila održavanje praktičnih vežbi i ispita za studente u prostorijama visokoškolskih ustanova u grupama do 20 lica i uz poštivanje higijensko-epidemioloških mera.

Današnjom odlukom ukida se zabrana korišćenja započetih i planiranih godišnjih odmora u ovoj godini, kao i korištenja preostalog dela godišnjih odmora iz 2020. godine i naredba za hitan povratak sa započetih godišnjih odmora iz 2021. godine, kao i godišnjih odmora iz 2020. godine, svim uposlenim u javnom i privatnom zdravstvenom sektoru u Kantonu Sarajevo određenih Zaključkom Vlade Kantona Sarajevo od 18. marta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)