OD SUTRA LAKEŠE U HRVATSKU: Na listi i kineska i ruska vakcina

J. Su.

31. 03. 2021. u 22:52

OD četvrtka za ulazak u Hrvatsku neće biti potreban negativan PCR test onima koji su vakcinisani s obe doze vakcine, uključujući i kinesku i rusku.

ОД СУТРА ЛАКЕШЕ У ХРВАТСКУ: На листи и кинеска и руска вакцина

Foto: S. Kostić

Bez testa će ulaziti i oni koji su preležali kovid u poslednjih šest meseci, ali i koji imaju brzi antigenski test priznat u EU.

Ovo je najavio Davor Božinović, ministar unutrašnjih poslova Hrvatske, na konferenciji Nacionalnog štaba civilne zaštite.

- Na nivou EU zasad nema zaključka o vakcinama koje nisu registrovane unutar EU - kazao je Božinović. - Kad dođe na dnevni red, zauzeće se zajednički stav i onda ćemo se mi prilagoditi toj odluci. Dotad, što se Hrvatske tiče, za nas je bitno da je vakcina, i ruska i kineska, od onih koje se upotrebljavaju.

Prema rečima Krunoslava Cepaka, direktora Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Hrvatske, dat je rok od 14 dana posle druge doze, bilo koje vakcine, za prelazak granice. Toliko je potrebno da vakcina razvije maksimalan imunitet koji ostaje stabilan.

Svi ostali moraće da imaju negativan PCR test, a novo je da će se priznavati jedan od antigenskih testova priznatih u EU.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)