JOŠ 4 ZEMLJOTRESA U HRVATSKOJ: Tlo se nije smirivalo cele noći - ljudi u strahu, spavali napolju

Novosti onlajn

31. 12. 2020. u 07:24

NI ova noć nije prošla mirno na širem petrinjskom području. Od jedan po noći zabeležena su najmanje četiri zemljotresa.

ЈОШ 4 ЗЕМЉОТРЕСА У ХРВАТСКОЈ: Тло се није смиривало целе ноћи - људи у страху, спавали напољу

Foto: Printscreen/Tviter/@LastQuake

Najjači je bio u 4.36 magnitude 3.8 po Rihteru, zatim u 5.30 3.1 po Rihteru, te u 6.25 takođe 3.1 po Rihteru. Te brojke još mora da validira hrvatska seizmološka služba.

Za razliku od juče ujutro, ovo su nešto slabiji zemljotresi. Podsetimo, juče ujutro Hrvatsku je zatresao potres 4.8 po Rihteru.

Slična situacija očekuje se i u narednim danima pa i nedeljama, upozoravaju seizmolozi.

Juče u popodnevnim satima objavljeno je kako se u poslednjih 58 sati u središnjoj Hrvatskoj osetilo 66 zemljotresa.

Noć proveli u automobilima

Deo stanovnika sa zemljotresom pogođenog područja i drugu noć su proveli napolju.

- Povremeno smo palili aute, sa mnom su sin, unuk i jedna komšinica koja je sama pa je s nama. Ostali smo i čekamo kontejnere. Kuća je srušena. Nadamo se pomoći dobrih ljudi. Jedan je skinuo vlastitu bundu i dao mom unuku, čovek je bio iz Samobora, svi su priskočili…. - rekla je gotovo u suzama jedna gospođa za HRT jutros.

(Indeks.hr)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)