"SVE PODSEĆA NA RAT, SA JEZOM IŠČEKUJEMO NOĆ" Građani Kozarske Dubice na ulicama, od straha ne smeju da uđu u svoje domove

Novosti online

29. 12. 2020. u 17:46

ZEMLjOTRES koji je se dogodio u susednoj Hrvatskoj, oštetio je sud, opštinu, školu i još neke javne i stambene zgrade u Kozarskoj Dubici, ali strah koji je stanovništvo doživelo mnogo je veći od štete, rekao je načelnik ove opštine Radenko Reljić.

СВЕ ПОДСЕЋА НА РАТ, СА ЈЕЗОМ ИШЧЕКУЈЕМО НОЋ Грађани Козарске Дубице на улицама, од страха не смеју да уђу у своје домове

Foto: EPA

Na ulicama se mogu videti građani koji se još uvek ne usuđuju da uđu u svoje domove, iako se približava mrak, a vreme je sve hladnije.

– Sa strahom i jezom iščekujemo noć. Plašimo se, sve nas ovo podseća na rat – kaže Sreten Pavlović, Dubičanin, koji je bio u svom stanu kad se zemlja zatresla.

Kaže da je u njegovoj stanu pukao zid, da je cela zgrada “plesala” i da mu se činilo da sve to traje čitavu večnost.

– Nisam sigurna da je pametno da prenoćimo u svom domu – kaže Sreten.

Njegova sugrađanka Jovana Knežević bila je na svom radnom mestu, kad se sve zatreslo, a kancelariju ispunila prašina i lom.

– Instiktivno sam se sakrila pod štok od vrata, i čim se malo smirilo pobegla sam napolje – kaže Jovana.

Načelnik Reljić je potvrdio da nema ljudskih žrtava, a da je materijalna štete najvidljivija na starijim objektima, u koje spada i većina javnih objekata, zgrade opštine, suda, doma zdravlja, pojedinih škola. U starijim objektima su iz predostrožnosti isključeni i struja i voda.

Reljić je za večeras najavio sednicu Kriznog štaba opštine i dodao da će se već sutra krenuti u procenjivanje štete.

(Srpskainfo)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna