VISOKI PREDSTAVNIK JE NEPOŽELJAN: Srpske stranke odbile da se sretnu sa Inckom

Tanjug

16. 12. 2020. u 18:34

ВИСОКИ ПРЕДСТАВНИК ЈЕ НЕПОЖЕЉАН: Српске странке одбиле да се сретну са Инцком

Foto Ž. Knežević

KOALICIJA srpskih stranaka na izborima u Mostaru „Ostajte ovdje - Zajedno za naš Mostar“ odbila je da se sastane sa Visokim predstavnikom međunarodne zajednice u BiH Valentinom Inckom.

Pozivajući se na svoje izvore, agencija navodi da je to bio zajednički stav srpskih stranaka, koje učestvuju na izborima u Mostaru, u nedelju 20. decembra.

Razlog odbijanja da se sastanu sa Inckom je, kako navode, njegov kontinuirano nekorektni odnos prema srpskom narodu u BiH.

Predstavnici srpskih političkih stranaka SNSD-a i SDS-a i liste „Ostajte ovdje - Zajedno za naš Mostar“ saopštili su ranije danas da međunarodna zajednica ne treba da se meša u izborni proces u Mostaru.

Smatraju i da je u samom finišu izborne kampanje neprimerena poseta bilo kog zvaničnika međunarodne zajednice.

U saopštenju je konstatovano da srpski narod još nije konstitutivan u Hercegovačko-neretvanskom kantonu, što je međunarodna zajednica, da je bilo istinske volje, mogla odavno da reši.

Izbori u Mostaru su zakazani za 20. decembar i održavaju se prvi put nakon 12 godina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

prellee

16.12.2020. 18:53

Bravo SRBI! Cijelo vrijeme je radio protiv Srpskog interesa i sad u Mostaru želi Srbe da "pomogne". Kako samo podlo i pere samo svoju savjest. Srbi od njegovog rada nisu imali nikakave koristi, pogotovo Srbi u Mostaru koji su ostavljeni sami sa sobom.

vladimir

16.12.2020. 20:19

A ko je on, jer ja verujem Dodiku, jedan arogantni "uzurpator" federacije BiH, koji se preterano uživeo u ulogu "cara" ali je prevideo da to kod Srba ne prolazi! Osladila mu se "apanaža" - može ali bez Republike srpske! Incko pakuj kofere dok je vreme, da ne ostaneš bez ušiju!