KORONA U HRVATSKOJ: Situacija izrazito teška u severnim županijama, pacijenti u šatorima!

Srna

26. 11. 2020. u 00:44

PREDSEDNIK Hrvatske lekarske komore Krešimir Luetić izjavio je da je situacija u vezi sa epidemijom virusa korona u severnim hrvatskim županijama izrazito teška, o čemu svedoči činjenica da se, privremeno ili trajno, šatori pune pacijentima.

КОРОНА У ХРВАТСКОЈ: Ситуација изразито тешка у северним жупанијама, пацијенти у шаторима!

Foto: EPA

On je podsetio da su severne hrvatske županije među najlošijim regijama u EU po epidemiološkim parametrima.

- Jasno je da smo epidemiološki u kritičnoj fazi. S obzirom na broj preminulih, ako se ovaj tempo nastavi, virus korona će biti vodeći uzrok smrtnosti na dnevnom nivou u Hrvatskoj - poručio je Luetić.

Prema njegovim rečima, u Kliničkoj bolnici "Dubrava" svakodnevno se otvaraju nova odeljenja i prima se 20 do 30 pacijenata.

- Sada smo popunili kapacitete od 450 ležajeva, a maksimum nam je oko 600. Kada to popunimo, moraće se tražiti alternativna rešenja. Svi mi koji radimo sa kovid pacijentima, a u kliničkoj medicini smo više od 20 godina, nismo navikli na ovoliko smrtnih ishoda - naglasio je Luetić.

Govoreći o uvođenju strožih epidemioloških mera, on je rekao da su ih tražili još od 2. novembra, a od tada je broj oboljelih udvostručen, a broj pacijenata na respiratoru utrostručen, prenosi portal "Indeks".

- Treba ih hitno doneti jer jedino njima ćemo kontrolisati epidemiju - poručio je Luetić.

Premijer Hrvatske Andrej Plenković izjavio je da će sutra biti objavljene nove strože epidemiološke mere koje će trajati do pred Božić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

MNOGI ĆE SE IZNENADITI: Kako se NJegoš zapravo zvao? Oslovljavali su ga sa Petar i Rade, ali je njegovo kršteno ime bilo drugačije

MNOGI ĆE SE IZNENADITI: Kako se NJegoš zapravo zvao? Oslovljavali su ga sa Petar i Rade, ali je njegovo kršteno ime bilo drugačije

VLADIKA PETAR II Petrović NJegoš bio je i ostao upamćen kao vrlo harizmatična ličnost, markantni vladar, ali i duboko prosvetljena misaona figura o čemu svedoče njegova znamenita književna dela. Iako su u usmenoj tradiciji i pisanoj istoriji njegov lik i delo opšte poznati, neki bitni detalji iz njegovog života slabo su poznati.

08. 12. 2022. u 18:51

Komentari (0)

ANDRIĆ GA IZBEGAVAO, MIRA BANJAC GA IZDRŽAVALA: Teška sudbina Mike Antića - doktori mu pred smrt zbog bolesti odstranili deo jezika