"IDI MAMI!" Milanović i Plenković u žestokom okršaju, svaki dan sukob između predsednika i premijera Hrvatske

TO Hrvatska još nije doživela, takav fajt predsednika i premijera, kao što se poslednjih dana događa između Andreja Plenkovića i Zorana Milanovića.

ИДИ МАМИ! Милановић и Пленковић у жестоком окршају, сваки дан сукоб између председника и премијера Хрватске

Foto AP

- Ako nisi dorastao poslu premijera, idi mami - poslednja je poruka Milanovića koju je uputio Plenkoviću, nakon što je premijer ustvrdio da je napad na Banske dvore bio pokušaj atentata na njega.

- Plenković je narikača od pedeset godina - rekao je Milanović, uz napomenu da je premijerski posao težak i da je u njega Plenković dolutao. Za nesrećnog ranjenog policajca na kojeg je pucano pred Banskim Dvorima, Milanović je rekao da je čuvao "donji deo leđa Plenkoviću", a da premijer ”riga vatru kao plameni jazavac”. 

Predsednik države reagovao je na istup Andreja Plenkovića iz Brisela kada ga je osudio da je u vreme dok je bio premijer širio mržnju.

- Plenković je otišao u Brisel, a tamo su prozori zatvoreni pa se čudni gasovi mešaju i nakon toga je govorio svašta - reakcija je Milanovića.

Šmrkavac

- Mogao bi Milanoviću reći da je pedeset i četverogodišnji šmrkavac, ali neću - ekspresno je Plenković odgovorio predsedniku države. Optužio ga je da proizvodi nestabilnost i da ako ovako nastavi biće dovedena u pitanje svrha institucije predsednika države.

Za Plenkovića tvrdi da ga je politički stvorila Jadranka Kosor, sa kojom danas ne razgovara i da je bio u timu Tomislava Karamarka. Za premijerove tvrdnje kako je on bio meta napada pred Banskim dvorima Milanović kaže da je primao preteća pisma godinama, ali ih nikada nije objavio. ”Ovo je opasan posao” i poručio Plenkoviću da manipuliše.

Kada su ga novinari pitali zašto svaki dan sukob između predsednika i premijera Milanović je odgovorio ”a od čega bi vi živeli”.

Milanović je već pre spominjao majku Andreja Plenkovića, lekarku koja je radila u Vojnoj bolnici, aludirajući da je zbog toga sadašnji premijer bio oslobođen vojnog roka.

Policija je nastavila istragu nakon što je došlo do pucnjave pred Banskim dvorima i u Kutini, odakle je mladić Danijel Bezuk koji je pucao, uhapšena su dvojica starijih ljudi koji su imali sakriven arsenal oružja. Jedan od njih je na društvenim mrežama pretio Plenkoviću i napisao da je na zgradu Vlade i premijera trebao pucati on. Arsenal oružja pronađen je i kod oca mladića koji se nakon pucnjave ubio.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)