STIGLI TOKSIKOLOŠKI NALAZI NAPADAČA IZ ZAGREBA: Evo da li je napad izvršio pod uticajem alkohola

Novosti online

14. 10. 2020. u 18:53

СТИГЛИ ТОКСИКОЛОШКИ НАЛАЗИ НАПАДАЧА ИЗ ЗАГРЕБА: Ево да ли је напад извршио под утицајем алкохола

Foto: Facebook

NA Zavodu za sudsku medicinu obavlja se toksikološko veštačenje nad napadačem s Markovog trga iz Zagreba Danijelom Bezukom.

Veštačenje obuhvata analizu da li je napadač u trenutku napada bio pod uticajem alkohola ili droga.

Bezuk je jutro kada je počinio napad u kojem je iz kalašnjikova ranio jednog policajca, a pucao na još dvojicu te na prozore zgrade vlade, pa se dvadesetak minuta kasnije ubio, nije bio pod uticajem alkohola. Čeka se još nalaz na opojna sredstva.

Bezuk je, podsetimo, za vreme napada imao kalašnjikov i pištolj. Kalašnjikov je odbacio prilikom bega s Markovog trga, a pištoljem je počinio samoubistvo.

Do oružja je, prema dosadašnjim informacijama, došao tako što je oružje posedovao njegov otac, ratni veteran. Policija je pretragom kuće našla još oružja i municije.

Nakon što je pucao u policajca, na Fejsbuku je ostavio poruku: “Dosta je bilo prevara i bezobzirnog gaženja ljudskih vrednosti bez odgovornosti”.

Profil napadača, na kojem je objavljivao i kako mašta o tome da “skida Srbe”, kao i fotografije s obeležjima HOS-a te pre Tompsonovog koncerta u Glini, u međuvremenu je nestao s Fejsbuka.

Plenković: Napad ima elemente terorizma

Premijer Andrej Plenković danas je kazao da, prema informacijama kojima raspolaže, napad ima i elemente terorizma, a kazao je i kako nije slučajno da je napadač pucao po prozorima vlade, pri čemu je uništeno nekoliko kancelarija, među njima i ona u kojem su bili zapsleni u Vladi.

(Indeks.hr)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)