ANTI KORONA: Protest protiv mera za suzbijanje korone u Rijeci

Tanjug

10. 10. 2020. u 18:23

NEKOLIKO stotina ljudi okupilo se danas na protestu protiv mera za suzbijanje korona virusa u Rijeci, koji kao i nedavni protest u Zagrebu, nosi ime Festival slobode.

АНТИ КОРОНА: Протест против мера за сузбијање короне у Ријеци

Foto: Depositphotos

Poznati riječki intelektualac Hrvoje Pende, govoreći o merama u svetu rekao je da u nekim zemljama policija ima pravo da upada u kuće ako sumnja na nepoštovanje mjera, da u Kini nekoliko stotina miliona kamera prati ljude, a kada je spomenuo ulogu Bila Gejtsa u pandemiji čuli su se usklici negodovanja.

Okupljenima je pevao Alen Vitasović koji ih je pozdravio rečima "Smrt fašizmu-sloboda narodu".

Aktivistkinja Žana Beber takođe je govorila protiv mera nacionalnog štaba civilne zaštite, ali i portiv vlasti.

"Dok smo bili zatvoreni kod kuće, oni su ždrali, pijančili, punili torbe gotovinom u društvu noćnih dana", rekla je Beber, prenosi Index.hr.

U najavi skupa, organizator, "Inicijativa Prava i slobode" navela je da je cilj da se preispitaju "mere ograničavanja ljudskih prava i sloboda koje su donete u proteklih nekoliko meseci tokom koronakrize".

"Inicijativa je nastala kao odgovor na nesrazmeran odnos između mera kojima se urušavaju principi demokratskog društva i realne javnozdravstvene opasnosti uzrokovane virusom SARS-CoV-2 potkrepljene rezultatima dosadašnjeg iskustva i naučnim činjenicama", stoji u najavi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024