HRVATSKI premijer Andrej Planković na proslavi Oluje u Kninu koji obeležava Hrvatska, insistirao je na tome da su Srbi otišli iz Hrvatske, te na ciničan način objasnio pojam egzodusa.

Komentari (25)

MIKI

05.08.2020. 11:55

Sta mislite da vam jednom bude vest Plenković izjavio da voli Srbe ......ili pa nek je demantuju zamisli njihov sok kad procitaju hvalolspev TOMSONA ili nekoh srbomrzaca o SRBIMA ....ja bih to plasirala

Sneki

05.08.2020. 11:59

U pravu je bio naš vojvoda Živojin Mišić, koji je bio protiv ujedinjenja sa Hrvatskom smatrajući ih za najgori narod.Dovoljna je njegova rečenica o njima,u kojoj kaže hrvati su najhrabriji narod na svetu ne zato što se ničega ne boje, već se ničega ne stide.Čitajmo malo više o našoj istoriji,i našim herojima

Banaćanin

05.08.2020. 13:45

@Sneki - @Sneki Slažem se sa Vama u potpunosti, ali moram da dodam da je kralj Aleksandar Kradjordjević po završetku Velikog rata posmenio sve zaslužne vojskovodje i generale a na njihova mesta postavi Hravatske i Slovenačke oficire. Umesto da stvori državu Srpskog naroda gde god su živeli Srbi u propaloj Austrougarskoj, on je stvorio Jugoslaviju. I Hrvati umesto kao Madjari da izgube teritorije gde nisu većinski narod, kralj im je pridodao teritorije gde žive Srbi. E, zato su sada ti "zahvalni" Hrvati proterali Srbe sa njihovih vekovnih ognjišta. I ponovo piše i skrećem pažnju da je Aleksandar Karadjordjević kriv za sva zla koja je snašao Srbe.

Zoran Petrović

05.08.2020. 11:59

Znači ni reč o tome da se proterani vrate svojim ognjistima. Da nepricam o pokradenoj imovini . A tek o ubicama koji su i dalje na slobodi. Cak se neki i velicaju kao heroji.. A ti Srbine izbriši sebe kao Srbina i skini tamo gače da te.......... ............. !!!!!

Khal Drogo

05.08.2020. 12:08

Злочиначка акција "Олуја" је највећи злочин од времена Јадовна и Јасеновца, којом је довршено оно што се започело геноцидом у ендехазији, Срби су почишћени из ове достојне насљеднице ендехазије. Колико су забраздили у србомржњи говори и ова морбидна и болесна манифестација кроз коју се прославља погром Срба. То је једнако да прослављате "коначно рјешење српског проблема" у Јасеновцу, никакве разлике, болесни умови су и за Јасеновац рекли да да су тако бранили уставно-правни поредак монструм творевине ендехазије, као што кажу и за злочиначку акцију "Олуја", познат рукопис хуља, наћи ће оправдање за најмонструозније злочине. Пленковић у тој гнусној прослави ето мало провлачи и српску муку, и како ето није тако црно, јер завршио је рат, сад што су протјерани а многи побијени, кога брига. Такође познати рукопис криптоусташа.

Duško

05.08.2020. 12:12

Pa kad je tako Plenkoviću , stotinjak hiljada Srba koji su proterani iz RH 1991. vratilo bi se na svoja imanja ,u svoje kuće i stanove. Omogući im , donesi Zakon, da ova sprdačina sa Miloševićem to više ne bude. Omogući im da prodaju APN-u svoje nekretnine po realnim cenama, ako ne žele više da žive u RH. Ako to učiniš biti će to poruka miru i suživotu Srba i Hrvata, to će biti taj prvi korak ka normalizaciji odnosa Srbije i RH.Jedno je pričati drugo ispuniti dato obećanje, da se vidi već jednom istina.

Nikola

05.08.2020. 13:04

Србија није била у рату,да јесте вас у Книну било неби! Ви сте хероји против деце жена и старих. Геноцидна творевина створена у крви од сотоне папе и нато злочинаца!

Đrođe Žikić

05.08.2020. 13:21

Nisu svi Hrvati Ustaše, ali su sve ustaše Hrvati. Ni jedna zemlja u II svetskom ratu nije imala logor za decu sem NDH. Ljudi znaju šta znači to što je neko preživeo u NDH, a vuk dlaku menja, a ćud... Neraščišćeni odnosi posle II svetskog rata su posledice ovih ratova u bivšoj FSRJ. Jedini koji su uneli državnost u Jugoslaviju su Srbija i Crna Gora. Ostali su iskoristili svet moćnika koji

Nebojša

05.08.2020. 14:45

Ovo mu dodje kao da nacisti kazu Jevrejima: Bitno je da Jevreji ne vide Auscvic i konc logore kao mesto unistenja, nego kao kraj rata za njih i kraj njihovih muka. Brutalno bezocno i bezobrazno.

Pera

05.08.2020. 14:50

Prateci ko i kako je organizovao oluju otkriveno je globalno tajno drustvo odgovorno za mnogo vece sukobe od oluje pa za plenkovica da je zavrsen rat -rat tek pocinje- a hrvati nek privremeno uzivaju

Pitu Guli

05.08.2020. 18:14

Ono što je počelo genocidom u Mačvi 1914. nastavilo se genocidom u NDH i završilo se 90-ih godina, su sve jedna ista pažljivo isplanirana akcija, ali i ta akcija će jednog dana imati svoju reakciju, tako da, ništa još nije gotovo Plenkoviću!

Iskreni Toma

05.08.2020. 20:03

Бескрајна је СРАМОТА ЈАД И БЕДА када држава протера 250,000 својих грађана. Остаје то записано у тефтерима а стид и јад остају довека.

Draga

05.08.2020. 20:36

Ništa im se ne može verovati, jer se ni malo nisu promenili uslovi života za Srbe u HR. Ne govore da se Srbi svi (preživeli) vrate na svoja ognjišta. Sramota.