ZAGREB POD VODOM: Jako nevreme lomilo stabla, nosilo krovove

Jurica Kerbler – Stalni dopisnik iz Zagreb

25. 07. 2020. u 00:01

NEVREME uz jaku kišu poplavilo je ulice Zagreba, a u većem delu grada obustavljen je saobraćaj.

Komentari (3)

Krešo Zlatnik

25.07.2020. 08:45

U komunalnu strukturu se ne ulaže, a ni postojeća se neodržava . Sve je to prestaro i podkapacitirano. Svi podvožnjaci su u Zg preloše projektirani i rizično je voziti se kroz njih u slučaju svake imalo veće kiše. Ne pamtim kada sam zadnji puta vidio ono vozile što pročišćava šahtove i odvodne kanale. Bitno da grad ima birokraciju jednaku Berlinu, koji je 4 puta veći. Koincidencija s imenom gradonačelnika - Bandić. C'mon new players !

Bata

25.07.2020. 09:12

@Krešo Zlatnik - Nije mnogo bolja situacija ni u Beogradu ; arhitekte objašnjavaju činjenicom da se smanjuju parkovske, odnosno zemljane površine koje bi upile deo atmosferskih padavina , a postojeća kišna kanalizacija nije u stanju da prihvati tu količinu vode. Primer rekonstruisani Trg republike koji je jedna ogromna bezlična betonska površina, a poredeći sa ranijim stanjem kada tu je bilo prilično vegetacije.

Komandant 1001

25.07.2020. 11:46

I evropski gradovi imaju isti slučaj kada....padaju ekstremne oborine...jednostavno šahtovi i odvodnja ne stigne distribuirati vodu...i šta je tu čudno....ovaj iz BG ima problema sa odvodnjom a...kako nema problema sa manjim padavinama, onda nije začepljena kanalizacija, jel' ???