JEDAN DETALJ PROBUDIO SUMNJU INSPEKTORIMA: Zašto je priveden otac ubijene Vanje

Novosti online

04. 12. 2023. u 09:42

PET osoba privedeno je sinoć zbog nestanka i ubistva Vanje Đorčevske (14) iz Severne Makedonije.

ЈЕДАН ДЕТАЉ ПРОБУДИО СУМЊУ ИНСПЕКТОРИМА: Зашто је приведен отац убијене Вање

foto: Fejsbuk

Jedan od privedenih je i njen otac Aleksandar.

Tela devojčice Vanje Đorčevske (14) i P. Ž. (74) pronađena su u okolini Skoplja, saopštilo je u nedelju makedonsko državno tužilaštvo. Pet osoba je osumnjičeno u vezi sa ova dva slučaja, od kojih je troje zadržano u pritvoru, jedna osoba je van zemlje, a "jedna je trenutno u policijskoj stanici", navelo je tužilaštvo.

Podsetimo, četrnaestogodišnja Vanja Đorčevska nestala je u ponedeljak ujutru u Skoplju na putu do škole, a policija je objasnila da je njen nestanak prijavljen dva puta u različito vreme. U potragu za Vanjom Đorčevskom (14), koja je nestala proteklog ponedeljka u Skoplju, kada je krenula u školu, pre tri dana uključio se i Interpol.

Oliver Spasovski, ministar policije Severne Makedonije, govorio je o detaljima istrage i spomenuo da je otac devojčice bio drugi koji je prijavio nestanak devojčice.

Foto: Privatna arhiva

- Devojčicin nestanak prijavio je njen otac u ponedeljak oko 11 sati, a jedan od identifikatora njenog kretanja je mobilni telefon. Njegov signal poslednji put je bio lociran u blizini Univerzalne sale. Pretreseni su svi podrumi u okolini centra, saslušani svi svedoci, pregledani snimci sa 50 kamera, pretreseno korito reke Vardar, manastiri, ali se istraga nastavlja - kazao je Spasovski.

Njen otac Aleksandar je, prema pisanjima tamošnjih medija, 27. novembra u 11 časova prijavio da je istog dana oko 7.27 časova njegova maloletna ćerka već izašla iz stana i krenula u Osnovnu školu "Johan Hanjrih", a prethodno je njena majka u 8.35 časova, pozvala broj hitne pomoći da kaže da joj je nestala ćerka.

U tužilaštvu je potvrđeno da je osumnjičeni Aleksandar, otac kidnapovane i ubijene Vanje, zadržan danas u policiji. Njega su kasno sinoć pozvali u policijsku stanicu na saslušanje, preneo je portal Plusinfo. U policiji su rekli da se utvrđuje da li je umešan u slučaj.

Podsetimo, za devojčicom se tragalo od ponedeljka, a tužilaštvo je navelo da je ona ubijena istog dana kada je i nestala, odnosno 27. novembra ove godine, nakon što je vozilom odvedena sa ulaza u svoje mesto prebivališta.

BONUS VIDEO:

PUTEVI ZA BUDUĆNOST: Pogledajte sedmu epizodu video-serijala “Novosti”

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO VUČIĆ NE POBEDI, SRBIJU ČEKAJU TEŠKI DANI PO SVIM PITANJIMA... Darko Miličić poslao važnu poruku o aktuelnoj političkoj situaciji (VIDEO)