NAKON UBISTVA VANJE SNIMAO SE I OBJAVLJIVAO POLITIČKE PORUKE: Glavni osumnjičeni bio aktivan na društvenim mrežama

Novosti online

04. 12. 2023. u 08:52

PRVOG decembra, kada je, kako se sumnja, pobegao iz Severne Makedonije, Ljupčo Palevski, jedan od osumnjičenih za ubistvo Vanje Đorčevske (14), objavio je poslednji post na Fejsbuku, na kojem je bio veoma aktivan.

НАКОН УБИСТВА ВАЊЕ СНИМАО СЕ И ОБЈАВЉИВАО ПОЛИТИЧКЕ ПОРУКЕ: Главни осумњичени био активан на друштвеним мрежама

Foto: Printskrin

Dok je cela javnost u zemlji, ali i čitav Balkan, tragala za nestalom devojčicom, a ljudi šerovali apel na društvenim mrežama, osumnjičeni Palevski je dnevno objavljivao političke poruke sa nacionalističkim i antizapadnim sadržajem. Njegova poslednja objava bila je u petak, 1. decembra, u 13.51.

U petak, kada se završavao samit OEBSA-a u Skoplju, objavio je šest poruka na Fejsbuku u vezi sa politikom, prenosi Telma.

Foto: Fejsbuk

Osumnjičeni je 29. novembra, dva dana nakon nestanka i ubistva devojke, objavio video-obraćanje svojim pratiocima, opet vezano za politiku, kao i nekoliko drugih političkih objava.

Samo dan nakon ubistva devojčice, održao je govor od sat i po u kome je govorio o pranju novca u Makedoniji. Istog dana objavljuje i dvoipočasovnu video-debatu. Postoji i nekoliko drugih političkih objava.

Na dan kada je Vanja oteta i ubijena, nije objavio ništa na Fejsbuku.

U sredu, 22. novembra, kada je nestao ubijeni Panče Žežovski iz Velesa, Palevski je imao nekoliko političkih objava na svojoj Fejsbuk stranici.

Foto: Printskrin

Ni u jednom trenutku nije spomenuo nestale ljude za kojima je tragala cela Makedonija.

Umesto apela, objavljivao je svoje političke stavove, kao i stavove svog političkog pokreta "Desna". Sa ovim pokretom su povezani i ostali osumnjičeni za ubistvo 14-godišnje Vanje Đorčevske i 74-godišnjeg Pančea Žežovskog.

Nakon jednonedeljne potrage, Tužilaštvo je u nedelju saopštilo da je pronađeno beživotno telo devojčice, kao i 74-godišnjeg muškarca. Oboje su ubijeni.

Za ubistva je osumnjičeno pet osoba, a sumnja se da je Palevski pobegao iz zemlje. On je bivši građevinski preduzetnik, a sada politički aktivista iz Skoplja.

BONUS VIDEO

PUTEVI ZA BUDUĆNOST: Pogledajte sedmu epizodu video-serijala “Novosti”

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZVEZDINA LEGENDA TRASIRALA DONČIĆEV PUT: Majko mila, šta je ovo? Španci odmah videli ono što Turci nisu za tri dana (VIDEO)