O BiH DA ODLUČUJU IZABRANI PREDSTAVNICI NARODA: Cvijanović i Kalabuhov o političkoj i ekonomskoj situaciji u Srpskoj

Tanjug

20. 11. 2023. u 17:00

SRPSKI član Predsedništva BiH Željka Cvijanović razgovarala je danas u Istočnom Sarajevu sa ambasadorom Ruske Federacije u BiH Igorom Kalabuhovim o trenutnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u Republici Srpskoj i BiH.

O БиХ ДА ОДЛУЧУЈУ ИЗАБРАНИ ПРЕДСТАВНИЦИ НАРОДА: Цвијановић и Калабухов о политичкој и економској ситуацији у Српској

Foto D. Pozderović

Cvijanovićeva je upoznala sagovornika o stavovima i poziciji institucija Republike Srpske u pogledu aktuelnih tema, istakavši da o svim procesima u BiH treba da odlučuju demokratski izabrani predstavnici naroda, bez intervencionizma stranih aktera.

Na sastanku je ukazano na važnost principijelnog poštovanja Dejtonskog mirovnog sporazuma, kao i ustavne pozicije dva entiteta i tri konstitutivna naroda. Tokom sastanka je razgovarano i o daljem jačanju odnosa sa Ruskom Federacijom u svim oblastima koje su od zajedničkog interesa, prenela je RTRS.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)