VIŠKOVIĆ: Zabrana ulaska Simiću u Hrvatsku je najgrublje kršenje njegovih prava i slobode

Novosti online

17. 08. 2023. u 17:00

ZABRANA ulaska u Hrvtasku novinaru i predsjedniku udruženja novinara Republike Srpske Danijelu Simiću je najgrublje kršenje njegovih prava i slobode, rekao je predsednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković.

ВИШКОВИЋ: Забрана уласка Симићу у Хрватску је најгрубље кршење његових права и слободе

Foto: D. Milovanović

- Zaista sam bio iznenađen kada sam čuo vest da je Simiću zabranjen ulaz u Hrvatsku i pitam se na koje konvencije , prava i vrednosti se pozivaju donosioci ove odluke - istakao je Višković.

Dodaje, da ga više brine ćutanje novinara u Republici Srpskoj kao i brojnih nevladinih organizacija koji se često u javnosti oglašavaju po raznim pitanjima a da o zabrani ulaska kolegi novinaru u jednu od zemalja EU samo zbog novinarskog izveštavanja ćute.

- Nažalost, to ćutanje mnogo govori i žao mi je zbog toga što su pojedini novinari iz Republike Srpske dozvolili sebi da zaćute na ovakvo kršenje slobode i prava na novinarsko tačno i istinito izveštavanje i dovedu pod sumnju svoj kredibilitet u obavljanju novinarskog posla - dodaje Višković.

Kako on ističe, izgleda da je pojedinim novinarima koji se tako nazivaju sve preče od principa transparetnosti, objektivnosti i istinitog izveštavanja.

- Ćutanjem u slučaju kolege Simića pružaju osnov sumnje da su njihove aktivnosti po pitanju nekih tema u društvu i pojava posledica ispunjavanja obaveza prema nekim centrima moći i čestim spinovanjem, objavljivanjem netačnih lažnih vesti pomažu tim centrima na rušenju i diskreditaciji ugleda i časti institucija u Republici Srpskoj - istako je Višković.

(RTRS)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu