PREMIJER SLOVENIJE: Najgora prirodna katastrofa koja nas je pogodila za 30 godina

Tanjug

04. 08. 2023. u 23:55

POPLAVE koje su danas pogodile Sloveniju smatraju se najvećom prirodnom katastrofom koja je pogodila zemlju u poslednjih 30 i više godina, izjavio je danas premijer Robert Golob.

ПРЕМИЈЕР СЛОВЕНИЈЕ: Најгора природна катастрофа која нас је погодила за 30 година

Foto: Jutjub/Al Jazeera Balkans

-Već znamo da će šteta biti rekordno velika i da će premašiti štetu u prethodnim prirodnim katastrofama otkako je Slovenija nezavisna, rekao je Golob na konferenciji za novinare nakon što je zbog poplava prekinuo letnji odmor.

Vlada se sastaje sutra i usvojiće izmene i dopune Zakona o oporavku od prirodnih katastrofa, prenosi agencija STA.

Golob je rekao da očekuje da će Narodna skupština u utorak ili sredu sazvati hitnu sednicu na kojoj će se doneti ovaj zakon koji će ubrzati isplatu pomoći.

Rekao je i da je Slovenija srećna što ima najbolji sistem pomoći i spasavanja u katastrofama u Evropi, ali da bi dobrodošla pomoć koju su joj ponudile susedne zemlje i EU.

Ministar odbrane Marjan Šarec rekao je da će pomoć biti prihvaćena, ali da se situacija prvo mora smiriti kako bi humanitarni radnici bili efikasno raspoređeni.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu