"PRIRODA JE POKAZALA SVOJU RAZORNU MOĆ": Klimatolog šokiran olujom u Zagrebu - Ovako nešto nikad nisam video (FOTO)

Novosti online

19. 07. 2023. u 19:47

POZNATI hrvatski klimatolog, sada u penziji, Zvonimir Katušin, za 24 sata je rekao kako ovakvu oluju, kakva je danas poharala Zagreb, nikada nije video.

ПРИРОДА ЈЕ ПОКАЗАЛА СВОЈУ РАЗОРНУ МОЋ: Климатолог шокиран олујом у Загребу - Овако нешто никад нисам видео (ФОТО)

Foto: Tanjug

- Već danima najavljuju veliku oluju, očekivao sam ovako nešto, ali opet je strašno za videti. Dugo ovo radim i proučavam, ali ovako nešto nikad nisam video. Razbacane grane na sve strane, enormna šteta, automobili, teški kontejneri posvuda... Strašno. Priroda je pokazala svu svoju razornu snagu i moć - kaže Katušin.

Foto: Tanjug

Dodaje da su slične oluje zabeležene u 19. veku na području Novske, ali on sâm nikada tako nešto nije doživeo.

Foto: Tanjug

- Ta velika nestabilnost je stvorila povoljne uslove za nastanak ovakvog stanja. To kad krene ima valjda snagu atomske bombe. Nije pitanje hoće li ili neće biti jak udar, već koliko jak će biti - kaže Katušin koji je tokom nevremena bio u Novom Zagrebu.

- Na svoje sam oči vidio kako vetar kao od šale baca uokolo one velike metalne kontejnere, a jednog je zabio u automobil. Išao sam sada da pomerim taj kontejner sa komšijom, ali nas dvojica to nismo mogli. Zamislite vi kolika je to snaga vetra. Da je kojim slučajem na mestu automobila stajalo dete, ne želim ni znati što je moglo biti - kaže Katušin i dodaje kako u budućnosti možemo očekivati još ovakvih oluja koje su posledica klimatskih promena, piše 24 sata.

BONUS VIDEO: Pitali smo Beograđane kako se rashlađuju tokom vrelih letnjih dana

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost