DEČAK KOJI JE PUCAO U ŠKOLI NA TAJNOJ LOKACIJI: Oglasili se nadležni nakon ranjavanja nastavnika u Lukavcu

Novosti online

15. 06. 2023. u 17:56

DEČAK (13) koji je juče pucao u školi u Lukavcu u BiH i teško ranjenog profesora engleskog jezika Nedima O. premešten je na tajnu lokaciju. Smer istrage slučaja zavisiće od nalaza stručnjaka ili psihologa.

ДЕЧАК КОЈИ ЈЕ ПУЦАО У ШКОЛИ НА ТАЈНОЈ ЛОКАЦИЈИ: Огласили се надлежни након рањавања наставника у Лукавцу

Foto: Jutjub/Al Jazeera Balkans

Nakon jučerašnjeg napada i privođenja dečaka u policijsku stanicu, po proceduri, za privremenog staratelja određen mu je nadležni Centar za socijalni rad. Iz centra u Lukavcu  su potvrdili da je dečak zbrinut na tajnoj lokaciji, radi zaštite interesa maloletnika.

- Po Zakonu o socijalnoj zaštiti radi se o detetu koje je vaspitno zapostavljeno, s obzirom da se radi o licu mlađem od 14 godina. U skladu sa procenama njegovog zdravstvenog stanja koje se trenutno vrše, vrši se i traženje adekvatne ustanove za dalje zbrinjavanje i lečenje. Na pitanje gde je dečak trenutno ne može da se odgovori kako bi se zaštitili interesi deteta. Dečak je zbrinut i još se radi na procedurama koje sam navela - rekla je Amira Hodžić, direktorka Centra za socijalni rad u Lukavcu.

Dalji tok postupka zavisiće od nalaza psihologa koji će utvrditi da li dečak ima psihičku bolest. 

Ukoliko psiholozi utvrde da se radi o licu sa psihičkim ili psihičkim smetnjama, odgovarajuća klinika na koju će dečak biti upućen uputiće zahtev nadležnom sudu za otvaranje vanparničnog postupka, kroz koji će mu se odrediti starateljstvo.

BONUS VIDEO: Kuća u kojoj je dečak (13) sekirom napao majku i sina

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)