ŽESTOKA TUČA NA DEČIJEM TURNIRU U SPLITU: Ukrajinci jurnuli na fudbalere iz Sarajeva - "To je bio stampedo, jednostavno su pregaženi"

Novosti online

06. 06. 2023. u 08:28

DEČACI iz Sarajeva brutalno su pretučeni od strane igrača i trenera ukrajinskog Šahtjora na fudbalskom turniru u Splitu, saopštio je direktor škole fudbala Sparta iz Sarajeva Amil Šukalo.

ЖЕСТОКА ТУЧА НА ДЕЧИЈЕМ ТУРНИРУ У СПЛИТУ: Украјинци јурнули на фудбалере из Сарајева - То је био стампедо, једноставно су прегажени

Foto: Jutjub/Dalmatinko cup/Ilustracija

Šukalo kaže da su petorica igrača Sparte morala da potraže lekarsku pomoć.

- Ukrajinski tim je od početka utakmice bio agresivan, neprestano su udarali našu decu bez lopte, što je sudija meča pokušavao nekako da obuzda. Do nemilog događaja bilo je dvadesetak ovakvih situacija. Gazili su naše igrače, udarali ih laktovima i stalno se agresivno ponašali. Početkom drugog poluvremena, prilikom izvođenja slobodnog udarca, jedan od igrača Ukrajine je bez razloga gurnuo jednog našeg igrača rukama u grudi. Deca su bila uznemirena, video sam njihove trenere kako ulaze na teren misleći da će smiriti situaciju - rekao je on.

Kako je rekao Šukalo, sve se odigralo za pola minuta.

- Video sam kako su njihovi treneri udarili naše igrače, brutalno, bez ikakvog oklevanja. Ništa manje agresivni nisu bili ni njihovi dečaci. Od toga 25 na naših deset igrača. To je bio stampedo. Jednostavno su pregaženi. Oni su brutalno šutirani dok su ležali na podu. Ovo u životu nisam video. Ja sam šokiran - kaže Šukalo.

Nakon što su obezbeđenje i osoblje SK Sparta uspeli da smire situaciju, utvrđeno je da je pet dečaka zadobilo teške povrede, zbog čega su morali na lekarske preglede.

- Petoro dečaka je završilo u bolnici, jedan ima polomljen zub, drugi nagnječena rebra od udaranja nogama, jedan dečak je teško disao. Neki su dobili udarce u glavu, zbog čega smo morali da uradimo snimanje i druge pretrage u bolnici - rekao nam je Šukalo.

Šahtjor ​​je nakon ovog incidenta diskvalifikovan sa turnira, a Šukalo je izrazio zahvalnost organizatorima kupa na podršci nakon incidenta. Ipak, dodatno ga je razočarala činjenica da niko od trenera iz ukrajinskog kluba nije pitao kako su povređeni momci.

- Pola sata posle incidenta, Ukrajinci su nam dobacivali, hladne glave, provokativnim gestovima i ismevanjem. Nikada nisam video takvo ponašanje. Međutim, od kolega iz Hrvatske sam čuo da su Ukrajinci koji sada treniraju u Hrvatskoj veoma agresivni i da su druge ekipe imale slične probleme sa njima. Niko od trenera se nije izvinio. Niko nije pitao kako su deca. Neverovatno - rekao je Šukalo.

(Novi Dan)

BONUS VIDEO: KATASTROFA IZ VAZDUHA - Snimci iz drona prikazuju razmere poplava u Italiji

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (6)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije