UBIJEN MEDVED KOJI JE "LUDOVAO" PO KOSTRENI: "Penjao se na balkone, pravio probleme - bili smo prisiljeni da ga ustrelimo" (VIDEO)

Novosti online

05. 06. 2023. u 12:58

MLADI medved koji se pojavio na šetalištu u centru Kostrene u Hrvatskoj pre malo više od nedelju dana i uplašio stanovnike, počeo je da pravi probleme, kazao je Orlando Francišković, predsednik Lovačkog društva Jelen koje je učestvovalo u nedeljnoj akciji kada je medved ubijen.

УБИЈЕН МЕДВЕД КОЈИ ЈЕ ЛУДОВАО ПО КОСТРЕНИ: Пењао се на балконе, правио проблеме - били смо присиљени да га устрелимо (ВИДЕО)

Foto: Profimedia/Ilustracija

- Medved je podivljao, počeo da pravi probleme i izaziva opasnost, ulazio je u dvorišta i dečja igrališta i ugrozio stanovništvo. Pre nego što su lovci stigli ugrozio je dve devojke koje su se nalazile na autobuskoj stanici, one su pobegle, a njihov otac se sakrio u kombiju dok se medved ne skloni. Penjao se ljudima na balkon, na garažne ploče, pojavljivao se pred ulaznim vratima kuća. Reagovali smo na poziv 112 i na pozive lokalnog stanovništva, ali dotad je medved napravio veliki nered, zbog čega uspavljivanje sinoć nikako nije bilo izvodljivo. Zbog toga smo u koordinaciji s opštinskim načelnikom, policijom i nadležnim institucijama nažalost bili prisiljeni da ustrelimo medveda - kazao je za Francišković.

Tim lovaca i interventnih stručnjaka ovlašćenih od strane Ministarstva poljoprivrede i Hrvatskog veterinarskog instituta izašao je na teren nakon što je pretprošlog vikenda medved uplašio stanovnike Kostrene.

- Ubijeni medved verovatno je ista jedinka - kazao je Francišković te dodao kako se radi o medvedu starom oko dve godine koji je verovatno na kraju sezone parenja pobegao od svoje majke u opasnosti od alfa mužjaka.

(Novi list)

BONUS VIDEO: UNIŠTENA MINA IZ DRUGOG SVETSKOG RATA - Pogledajte kontrolisanu eksploziju u Riječkom zalivu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)