DEVOJKA U KUMROVCU: Policija tražila da skinem petokraku, pretili su mi kaznom

Tanjug

27. 05. 2023. u 20:02

U KUMROVCU je danas obeležen Dan mladosti - radosti, koji je, po rečima organizatora, okupio hiljade ljudi iz svih država bivše Jugoslavije koji su došli "da odaju počast vojskovođi i državniku Josipu Brozu Titu".

ДЕВОЈКА У КУМРОВЦУ: Полиција тражила да скинем петокраку, претили су ми казном

Foto: Tanjug

Na proslavi Dana mladosti u Kumrovcu bila je i devojka Sandra Džemaili iz Bihaća, koja je na kapi imala petokraku uz još neka obeležja iz prošlih vremena, preneo je portal Index.hr.

Kako je ispričala, zbog petokrake su joj u dva navrata prišli policajci i tražili od nje da skine kapu te su joj zapretili da će joj, ako to ne učini, morati oduzeti kapu i naplatiti joj novčanu kaznu.

-Petokraka je simbol mira i slobode svih nas. Ne činimo nikakvo zlo, kao ni ova kapa na kojoj je razno ordenje koje takođe govori o miru, zajedništvu, bratstvu i jedinstvu. Oni su nam, po nekom svom drukčijem shvatanju, govorili da ih skinemo jer ćemo u suprotnom nekoga uvrediti i poniziti, ispričala je Džemaili za 24sata.hr.

Dodala je da su im policajci rekli da ih mogu snimiti i naknadno ih novčano kazniti. Ona je navela da će i dalje dolaziti svake godine u Kumrovec.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu