PRONAĐEN SAMO BROD: Potraga za ribarima i dalje traje, a od njih ni traga ni glasa

Novosti online

07. 05. 2023. u 23:46

VIŠEDNEVNA složena, međunarodno koordinisana akcija traganja i spasavanja, pokrenuta 2. maja u severnom Jadranu, nažalost nije rezultirala pronalaskom dvojice nestalih ribara, saopštilo je večeras Ministarstvo mora, saobraćaja i infrastrukture.

ПРОНАЂЕН САМО БРОД: Потрага за рибарима и даље траје, а од њих ни трага ни гласа

EPA

Svi raspoloživi resursi od subote bili su angažovani za izvođenje podmorskih aktivnosti u području pronalaska potopljene olupine broda dvojice nestalih hrvatskih državljana, dok su od nedelje ronilačke grupe MUP-a u saradnji s roniocima Vatrogasne zajednice Istarske županije pretraživale podmorje u području pronalaska potopljene olupine, na oko deset nautičkih milja od Novigrada.

- Današnje ronilačke aktivnosti bile su nastavak jučerašnjih ronilačkih napora s ciljem pronalaska nestalih ribara, kao i pripreme potonule olupine za vađenje na površinu. Šire područje podmorskog traganja osiguravali su brodovi iz sastava Lučke kapetanije Pula, brod Pomorske i aerodromske policije Pula, kao i jedna vatrogasna brodica uz saradnju privatnog ribarskog broda - navodi se u saopštenju.

Nakon obustave koordinisanog traganja na moru za nestalim hrvatskim državljanima, dalje aktivnosti od subote su nastavljene u nadležnosti Lučke kapetanije Pula, čiji službenici traganje sprovode u okviru redovnog nadzora sigurnosti plovidbe.

Podsetimo, u petak je na dubini mora od 27.7 metara, deset nautičkih milja od Novigrada, pronađen čamac nestalih ribara, ali od njih i dalje nema traga.

(Indeks.hr)

BONUS VIDEO: TUGA ZA POBIJENOM BRAĆOM: Hiljade građana Berana na pomenu ubijenoj deci i građanima Srbije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

PROROČANSTVO SE ISPUNILO: Neka se Zapad spremi! On je novi ruski ministar sporta - želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar