PRESEO IM DOLAZAK U KUMANOVO: Srpskim kolekcionarima na Balkanskom festivalu vinila oduzeo 500 starih ploča

J. S.

16. 04. 2023. u 14:16

PET srpskih kolekcionara, koji su trebali da učestvuju na trećem Balkanskom festivalu vinila u Kumanovu, pre dve nedelje, ostali su bez starih gramofonskih ploča nakon što su im zaplenjene uz obrazloženje da nisu imali dokumenta za prodaju.

ПРЕСЕО ИМ ДОЛАЗАК У КУМАНОВО: Српским колекционарима на Балканском фестивалу винила одузео 500 старих плоча

Foto: R. Š.

Kako pišu makedonski mediji, srpski kolekcionari ostali su bez 500 starih gramofonskih ploča i dobili su i prekršajne ​​prijave zbog stavljanja u promet necarinske robe i svako od njih je platio kaznu od oko 150 evra da bi dobio lična dokumenta za izlazak iz zemlje, dok su im tablice privremeno oduzete i biće predate Agenciji za Upravljanje oduzetom imovinom.do potpunog okončanja postupka.

Za portal Kumanovo njuz očevici su, tada ispričali,  da se upad mobilnog tima Uprave carina dogodio  u nedelju oko 11 časova, sat pre zvaničnog otvaranja manifestacije Berza vinila, na kojoj je pet domaćih i deset regionalnih kolekcionara trebalo da se predstavi publici.

Dok su još postavljali štandove, došla je carinska kontrola i oduzela oko 500 ploča. Vlasnici su privedeni i odvedeni u Skoplje.

Odneli su samo ploče koje su donete iz inostranstva, dok domaći kolekcionari i organizatori nisu imali problema da nastave sa manifestacijom koja je uredno najavljena.

Na manifestaciji je bilo posetilaca iz drugih krajeva Crne Gore, Hrvatske, kao i iz više gradova u zemlji.

Organizatori nisu želeli da komentarišu događaj i najavili su saopštenje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri