BiH USKORO DOBIJA SAVET MINISTARA: Čović najavio i kada će se videti obrisi Vlade Federacije

Novosti online

19. 01. 2023. u 21:26

PREDSEDNIK HDZ BiH Dragan Čović izjavio je danas u Mostaru da bi BiH iduće nedelje trebalo da dobije Savet ministara, a obrise Vlade Federacije BiH za petnaestak dana.

БиХ УСКОРО ДОБИЈА САВЕТ МИНИСТАРА: Човић најавио и када ће се видети обриси Владе Федерације

Foto: D. Gavrić

Čović ne sumnja da će Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH na sednici koja bi trebalo da bude održana sledeće nedelje potvrditi Savet ministara na čelu sa Borjanom Krišto.

On je napomenuo da je Krišto danas kao predsedavajuća Saveta ministara u razgovorima s međunarodnim kolegama, a od iduće nedelje je predsedavajuća Saveta ministara u punom sazivu.

- Pred njima je jako puno posla i nadam se brzo zajedničkoj sednici s predstavnicima Vlade Hrvatske kako bi evropske teme stavili na sto - rekao je Čović novinarima nakon sastanka sa ministrom nauka i obrazovanja u hrvatskoj Vladi Radovanom Fuhsom.

Komentarišući izjavu poslanika SDA u Parlamentarnoj skupštini BiH Edina Ramića koji je rekao da će ova stranka predvoditi bunt naroda ukoliko se bude desila značajnija izdaja interesa BiH, Čović je rekao da HDZ-u i HNS-u guranje u blato i vraćanje u prošlost uopšte nije tema.

- Naše opredeljenje je evropsko. Dali smo maksimalan doprinos zahvaljujući Vladi Republike Hrvatske - rekao je Čović i založio se za stvaranje unutrašnje stabilnosti u BiH. 

(SRNA)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

VELIKI FUDBALSKI HAOS: Mančester siti ne može da igra u Ligi šampiona?!