HRVATI OSUMNJIČENI ZA KRIJUMČARENJE DECE: Uhapšena četiri bračna para u Africi, među njima i poznati muzičar

Tanjug

09. 01. 2023. u 10:43

ČETIRI uhapšena hrvatska bračna para, koja se sumnjiče za pokušaj nezakonitog usvajanja dece, biće sutra izvedena pred sud u Zambiji, kada će se izjasniti o krivici, a njihovi advokati traže da im se omogući da se brane sa slobode.

ХРВАТИ ОСУМЊИЧЕНИ ЗА КРИЈУМЧАРЕЊЕ ДЕЦЕ: Ухапшена четири брачна пара у Африци, међу њима и познати музичар

Foto: Profimedia/Ilustracija/Jutjub/Al Jazeera Balkans

Bračni parovi Magić, Kraljević, Subošić i Perišić usvojili su četvoro dece starosti od godinu i tri meseca do tri godine, a uhapšeni su u Zambiji na putu za Hrvatsku.

Među uhapšenima je i Zoran Zoki Subošić, gitarista popularnog pank benda Hladno pivo.

Sud Zambije ih sumnjiči za falsifikovanje dokumentacije, odnosno pokušaj krijumčarenja dece.

Stvar komplikuje činjenica da je direktor Doma za decu u Kongu, koji je učestvovao u izboru i procesu usvajanja, u bekstvu, potvrdio je listu izvor u Ministarstvu spoljnih poslova.

Hrvatski parovi, koji se nalaze u zatvoru, sutra bi trebalo da budu izvedeni pred sud u zambijskom gradiću nedaleko od granice s DR Kongom, u kojem su uhapšeni, kada bi trebalo da se izjasne o krivici.

(Jutarnji list)

BONUS VIDEO: UHAPŠENA DVOJICA TERORISTA SA FRANCUSKE POTERNICE - Policija upala u kamp za migrante kod Subotice

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (2)

PROROČANSTVO SE ISPUNILO: Neka se Zapad spremi! On je novi ruski ministar sporta - želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar