"ZAR BISTE UBILI DETE OD DVE GODINE DA IMA TUMOR" Slučaj trudnice Mirele digao region na noge! Nakon stravične dijagnoze doživela uvrede

J.KERBLER

06. 05. 2022. u 13:11

SLUČAJ Zagrepčanke Mirele Čavajdi (39), trudnice kod koje su lekari otkrili tešku malformaciju fetusa koji ima agresivni tumor na mozgu, izazvao je lavinu reakcija u Hrvatskoj.

ЗАР БИСТЕ УБИЛИ ДЕТЕ ОД ДВЕ ГОДИНЕ ДА ИМА ТУМОР Случај труднице Миреле дигао регион на ноге! Након стравичне дијагнозе доживела увреде

Foto: S. B./Depositphotos

Naime, u četiri zagrebačke bolnice lekari su odbili da urade abortus, tvrdeći da to zakonski nije dozvoljeno, a doživela je i niz neugodnosti nakon strašne dijagnoze koju je dobila za svoje nerođeno dete.

Sve je u početku trudnoće bilo u redu, do rutinskog ultrazvučnog pregleda u šestom mesecu trudnoće, kada je otkriven tumor kod deteta.

Lekari su procenili da su minimalne šanse da dete preživi, a kada bi se i rodilo imalo bi teške malformacije i mentalna oštećenja. Međutim, niko nije želeo da uradi abortus, a lekari su se pozivali na mogućnost odbijanja tog zahvata.

Trudnici savetovali da ode u Sloveniju i za 5000 evra uradi abortus

Doživela je i niz uvreda od strane medicinskog osoblja, a jedan od lekara joj je rekao ”pa zar biste vi ubili i dete od dve godine da dobije tumor”.

Slovenački lekari tvrde da fetus sa tako teškim malformacijama ionako nema šanse za preživljavanje i kod njih nema nikakvih problema da se trudnica odluči na abortus.

Demokratska javnost u Hrvatskoj zgrožena je ponašanjem zagrebačkih lekara, a traži se da bolnice i lekari rade abortuse, u skladu sa zakonom koji je na snazi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!