DANAS DIREKTORI, SUTRA GROBARI: Najveća čistka ikada čeka zaposlene u Zagrebačkom holdingu

J. Kerbler/Stalni Dopisnik iz Zagreba

29. 03. 2022. u 14:18

USKORO bi bez posla moglo da ostane čak 700 zaposlenih u Zagrebačkom holdingu, najvećoj firmi u Zagrebu koja okuplja sva gradska preduzeća.

ДАНАС ДИРЕКТОРИ, СУТРА ГРОБАРИ: Највећа чистка икада чека запослене у Загребачком холдингу

Foto J. Kerbler

Sastavljen je tajni plan otkaza koji slede, a na listi su i gotovo svi dosadašnji direktori komunalnih preduzeća.

Nekima od njih biće ipak ponuđeni novi poslovi, pre svega da ubuduće rade kao grobari, vrtlari ili da pomognu u asfaltiranju puteva u glavnom gradu Hrvatske.

Iako su dosadašnji direktori imali visoku stručnu spremu, novo vođstvo Zagreba nudi im samo pomoćne poslove u komunalnim preduzećima, poput redara, radnika koji čuva alat ili zaposlenje u krematoriju.

Ukoliko to ne prihvate, čeka ih otkaz, kao i mnogobrojne zaposlene u Holdingu. Iz grada poručuju da para za toliki broj zaposlenih naprosto nema, a na listama je većina onih koji su došli po političkoj liniji za vreme prošle vlasti.

Pre svega se to odnosi na kadrove bivšeg gradonačelnika Milana Bandića, a novi gradonačelnik Tomislav Tomašević kaže "radimo ono što moramo da radimo".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)