POVRATAK JASTREBOVA IZ DEVEDESETIH: Amerikanka targetirala Srbe za vreme rata, a sad došla u Bosnu i loše počela posetu

Novosti online

20. 01. 2022. u 17:12

ŠEF Američke agencije za međunarodni razvoj Samanta Pauer poslala je loše poruke odmah na početku posete BiH i pokazala da je nastavila sa jednostranim pristupom, istakao je za RTRS savetnik srpskog člana Predsedništva Milorada Dodika Radovan Kovačević.

ПОВРАТАК ЈАСТРЕБОВА ИЗ ДЕВЕДЕСЕТИХ: Американка таргетирала Србе за време рата, а сад дошла у Босну и лоше почела посету

Foto: Printskrin

Kovačević ističe da je Pauerova tokom građanskog rata u BiH bila aktivan novinar.

- Možemo reći da je napravila svoju karijeru izveštavajući iz BiH. I to je radila prilično neprofesionalno i potpuno jednostrano - kaže Kovačević.

Istakao je da je ona targetirala srpski narod kao "loše momke", a kao jedine žrtve označavala pripadnike bošnjačkog naroda.

- Slične poruke čujemo i danas. Vidimo da je danas održala sastanak sa logorašima. Mi to uvažavamo, ali je jako loša poruka da tu nije bilo logoraša iz reda srpskog naroda. Čuli smo da određeni činovnici Ambasade SAD u Sarajevu lobiraju u zgradi Tužilaštva BiH da se pokrenu procesi protiv Milorada Dodika, iako nema nikakvih dokaza. Možda bi Pauer trebala da zna da je na tom mestu bio logor na kojem su pripadnici takozvane Armije BiH držali kao logoraše Srbe i Hrvate, ubijali ih i maltretirali - istakao je Kovačević.

Opširnije čitajte na vecernjenovosti.ba.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!