BUGARSKI LIDERI U KARANTINU: Premijer, predsednik i tri ministra završili u samoizolaciji zbog kontakta sa pozitivnim na koronu

Novosti onlajn

11. 01. 2022. u 13:38

BUGARSKI premijer, predsednik i nekoliko ministara u samoizolaciji su nakon što je jedan od učesnika Saveta bezbednosti kojem su prisustvovali bio pozitivan na korona virus, objavile su zdravstvene vlasti u utorak.

БУГАРСКИ ЛИДЕРИ У КАРАНТИНУ: Премијер, председник и три министра завршили у самоизолацији због контакта са позитивним на корону

Foto: Tanjug/AP

Bugarski zdravstveni čelnik Angel Kunčev rekao je da su svi učesnici konsultativnog Saveta za nacionalnu bezbednost koji se održao u ponedeljak zdravi, ali da će ostati u samoizolaciji nakon što se pokazalo da je predsednik parlamenta Nikola Minčev pozitivan na virus.

Premijer je u karantinu

Uz premijera Kirila Petkova i predsednika Rumena Radeva, sastanku su prisustvovali ministri unutrašnjih poslova, odbrane i finansija, kao i zamenik ministra spoljnih poslova i predstavnici glavnih političkih stranaka.

"Premijer će biti u karantinu, u skladu sa pravilima“, rekao je Rojtersu zvaničnik vlade.

Petkov će nastaviti da radi od kuće, a obaveze koje zahtevaju njegovu prisutnost preuzeće zamenica Kalina Konstantinova, saopštila je vlada.

Bugarska, zemlja sa oko 7 miliona stanovnika, u utorak je imala 6.761 novi slučaj zaraze korona virusom.

(Indeks)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)