"HOĆETE DA VAS KALAŠNJIKOVOM IŠARAM?" Strašne pretnje katolicima u Sarajevu, oglasio se Komšić

Novosti online

15. 12. 2021. u 07:54

PREDSEDAVAJUĆI Predsedništva BiH Željko Komšić oštro je osudio ispisivanje pretećih poruka na vratima katoličke porodice u Sarajevu, ocenivši da je reč o etnički inspirisanom napadu na multietnički karakter Sarajeva.

ХОЋЕТЕ ДА ВАС КАЛАШЊИКОВОМ ИШАРАМ? Страшне претње католицима у Сарајеву, огласио се Комшић

Foto: pixabay

- Oštro osuđujem ovakav, etnički inspirisan napad na multietnički karakter Sarajeva, kao i njegovu trajnu vrednost zajedničkog života svih građana - rekao je Komšić.

On je dodao da čvrsto veruje da je to delo "nadobudnih pojedinaca koji svojim nepromišljenim akcijama žele da sruše ideju građanski uređene Bosne i Hercegovine", koju je nazvao zemljom svih građana "bez obzira na njihovu etničku, versku ili bilo koju drugu opredeljenost".

Na vratima stana jedne katoličke porodice u Sarajevu osvanule su preteće poruke ispod malog božićnog venca koji je tu kao znak obeležavanja predstojećeg Božića.

- Hoćete da vas kalašnjikovom išaram, imam ga - napisano je na vratima crnim flomasterom.

Iz MUP-a Kantona Sarajevo za N1 su potvrdili ovu informaciju ne iznoseći detalje slučaja.

Tvrde da je ovu poruku napisala duševno bolesna osoba i da u skladu sa tim, prema zakonu, ne mogu da iznose više informacija.

Rekli su da počinilac neće biti priveden, već će biti zbrinut u adekvatnu zdravstvenu ustanovu.

NEREDI U NEMAČKOJ: Sukob policije i pripadnika "Antife"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)