GRADONAČELNICA BENJAMINA KARIĆ: Zbog izjave Milanovića preteće poruke na vratima katoličke porodice u Sarajevu?

Tanjug

15. 12. 2021. u 00:40

GRADONAČELNICA Sarajeva Benjamina Karić izjavila je danas da bi ispisivanje pretećih poruka na vratima stana katoličke porodice u Sarajevu mogla da bude posledica izjava hrvatskog predsednika Zorana Milanovića, za kojeg je rekla da "dodatno širi netrpeljivost među narodima".

ГРАДОНАЧЕЛНИЦА БЕЊАМИНА КАРИЋ: Због изјаве Милановића претеће поруке на вратима католичке породице у Сарајеву?

Foto: Avaz

Ona je rekla da će osoba koja je ostavila uvredljive i preteće poruke ispod božićnog venca jedne katoličke sarajevske porodice biti sankcionisana.

- Ne želeći da umanjujem ozbiljnost ovog incidenta, moram naglasiti da bi ovo mogle biti posledice izjava hrvatskog predsednika Zorana Milanovića koji dodatno širi netrpeljivost među narodima - navela je Karić.

Gradonačelnica je istakla da je Sarajevo grad koji je otvoren za sve narode i građane.

- Za razliku od hrvatskog predsednika koji omalovažava čak i genocid, vlasti u Sarajevu i Kantonu će preduzeti sve kako bi bili sankcionisani oni koji na bilo koji način utiču da se bilo ko oseća nesigurnim u Sarajevu - zaključila je Karić.

Na vratima stana jedne katoličke porodice u Sarajevu osvanule su preteće poruke ispod malog božićnog venca koji je tu kao znak obeležavanja predstojećeg Božića.

- Hoćete da vas kalašnjikovom išaram, imam ga - napisano je na vratima crnim flomasterom.

Iz MUP-a Kantona Sarajevo su potvrdili ovu informaciju, ne iznoseći detalje slučaja. Tvrde da je ovu poruku napisala duševno bolesna osoba i da u skladu sa tim, prema zakonu, ne mogu da iznose više informacija. Rekli su da počinilac neće biti priveden, već će biti zbrinut u adekvatnu zdrastvenu ustanovu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere